Mergi direct la conținut »
Mihai Fifor a demisionat din funcția de ministru al Apărării
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

Ministrul Apărării Naționale, Mihai Fifor, despre proteste: „Pe votanţii PSD-ALDE i-a întrebat cineva ce vor?”

De Petre Dobrescu,

Ministrul Apărării Naţionale (MApN), Mihai Fifor, și-a spus părerea despre protestele din ultima perioadă, prin intermediul unui mesaj postat pe pagina sa de Facebook, marți, 14 august.

Ad placeholder

El a declarat că respectă dreptul la protest al tuturor persoanelor care participă la acţiunile din Piaţa Victoriei, precizând că democraţia înseamnă alegeri libere şi respectarea voinţei cetăţenilor exprimată prin vot, dar critică faptul că strada doreşte schimbarea actualului Guvern fără a ţine seama de votanţii PSD – ALDE.

„Despre Guvern și guvernarea Dăncilă în cifre, pentru toți cei care au făcut din intenția de a dărâma un guvern legitim prin forță, o adevărată obsesie. Am înțeles că în spatele protestatarilor din Piață Victoriei, cărora le respect dreptul de a protestă pașnic, ar fi milioane de români nemulțumiți de activitatea guvernamentală.
 
 Alte milioane decât cele multe, care au votat legitim Programul de guvernare PSD-ALDE în decembrie 2016, bănuiesc. Dar, oare, pe acești români, votanți ai majorității parlamentare PSD-ALDE, i-a întrebat cineva ce vor? Dacă vor că votul lor, exprimat democratic, să fie anulat doar pentru că așa consideră necesar cei prezenți în Piață Victoriei, cărora, repet și subliniez, le respect dreptul la opinie și dreptul a protestă pașnic?
 
 Pe milioanele de români mulțumiți de măsurile luate de Guvern în luni de zile de guvernare sub asediu, i-a întrebat cineva ceva? Sau aceste milioane de cetățeni nu contează, dacă nu interpretează pe voci refrenul consacrat (știm cu toții care…) Ce ne facem dacă ei nu vor căderea guvernului?
 
 Înțeleg că se cere respectarea statului de drept. Perfect. Prin urmare, și a democrației și a instituțiilor statului. În acest caz, nu pot decât să reamintesc tuturor că democrație înseamnă alegeri libere, înseamnă vot și, mai ales, înseamnă respectarea voinței cetățenilor exprimată prin vot. Asta ne spun Constituția și celelalte legi ale statului european România.
 
 Prin urmare, guvernăm, conform mandatului încredințat de Parlamentul României.
 
 Guvernăm pentru punerea în aplicare a Programului de guvernare, așa cum ne-au mandatat milioane de votanți.
 
 Guvernăm în spiritul respectării tuturor angajamentelor pe care România și le-a asumat că țara membră a Uniunii Europene și a NATO, că partener strategic al SUA.
 
 Și, mai ales, guvernăm respectând Constituția României, legea fundamentală, care, ne place sau nu, este piatră de temelie a democrației”, este mesajul lui Fifor, postat pe Facebook.


Citește și: Editorial de Claudiu Săftoiu. Anul Centenar al Marii Uniri – scuipat ”patriotic” cu gaze lacrimogene


 

Ce alegere! Ce antrenor din strainatate vrea Hagi in locul lui la Viitorul: "Da, recunosc"
PARTENERI - GSP.RO
Ce alegere! Ce antrenor din strainatate vrea Hagi in locul lui la Viitorul: "Da, recunosc"
Andreea Esca, un nou gest șocant. Ce face acum, după ce s-a vindecat. I-a uluit pe toți
PARTENERI - PLAYTECH.RO
Andreea Esca, un nou gest șocant. Ce face acum, după ce s-a vindecat. I-a uluit pe toți
Horoscop 3 august 2020. Gemenii intră în conflicte cu cei din anturajul apropiat sau cu persoane necunoscute
HOROSCOP
Horoscop 3 august 2020. Gemenii intră în conflicte cu cei din anturajul apropiat sau cu persoane necunoscute
RECOMANDĂRI
Parteneri
Ad placeholder
Parteneri
Parteneri
Close
Închide
  Close