Mergi direct la conținut »
Carmen Dan, gafă diplomatică pe Facebook: L-a confundat pe ministrul italian de Interne cu premierul
Politică Libertatea > Ştiri > Politică

Carmen Dan, gafă diplomatică pe Facebook: L-a confundat pe ministrul italian de Interne cu premierul

Ministrul Afacerilor Interne (MAI), Carmen Dan, l-a confundat pe ministrul de Interne al Italiei, Matteo Salvini, cu premierul italian Giuseppe Conte, iar gafa diplomatică a apărut pe pagina ei de Facebook. Carmen Dan și Matteo Salvini s-au întâlnit marți, 23 octombrie, la sediul MAI din țara noastră.

„Onorată să primesc vizita președintelui Consiliului de Miniștri, ministru de interne al Republicii Italiene, Matteo Salvini, la Ministerul Afacerilor Interne, Romania. Chiar dacă este o întrevedere scurtă, de numai câteva ore, sper să fie una fructuoasă!”, a scris, inițial, Carmen Dan pe Facebook.

Președintele Consiliului de Miniștri este, însă, premierul Italiei, Giuseppe Conte, și nu ministrul de Interne Matteo Salvini, acesta fiind vicepreședintele Consiliului de Miniștri. Ulterior, după apariția gafei sale în presă, postarea a fost corectată.

Potrivit unui al doilea mesaj postat de Carmen Dan, la întrevederea de astăzi, cei doi au abordat subiecte precum cooperarea în domeniul securității și colaborarea în contextul deținerii de către România a președinției Consiliului Uniunii Europene (UE).

Recent, ministrul de Interne al Italiei, Matteo Salvini, acuza România și Bulgaria că trimit „sclavi” în vestul Europei. Vezi reacția MAE de atunci!


Citește și… Balaci și-a prevestit sfârșitul: „Toți o să murim de inimă”! Amintiri fabuloase de la familia Cernăianu despre „golănașul” Ilie


 

Close
Închide
  Close