De Simona David,

„A apărut un fenomen important: foarte mulţi cetăţeni vin până la graniţa cu România, din Ungaria, şi apoi o tranzitează pietonal. Este o situaţie inedită, pentru că dacă ea se întâmpla într-un mod aleator şi destul de rar, acum deja pare că este organizată”, a declarat ministrul de interne, Marcel Vela, la Digi 24.

El a explicat că în cazul traficului rutier sunt deja pregătite modalităţi de lucru, adică autoturismele pe anumite regiuni sunt comasate şi apoi încolonate într-un convoi rutier, organizat şi escortat de poliţie până în judeţul de destinaţie.

„În varianta pietonală, trebuie să găsim soluţii, ca să pregătim mijloace de transport, să urce toţi cetăţenii care tranzitează pietonal, să nu mai poată pleca într-un mod dezorganizat, cu alte autoturisme, să intre într-un oraş sau o comună apropiată. Nu este ilegal, dar trebuie să verificăm dacă nu este un fenomen”, a mai explicat Vela.

Totodată, ministrul a mai spus că persoanele care intră în ţară pe jos că vor fi oprite, urcate în autocare şi duse în convoi către zonele de destinaţie, fiindu-le interzis să umble libere prin localităţile limitrofe punctelor de frontieră.

Citeşte şi:

Autoritățile de la Chișinău estimează că vor atinge punctul critic al COVID-19 într-o săptămână

Ministrul Justiţiei cere supliment de hrană pentru deţinuţi, la masa de Paşte. Ce meniu propune Predoiu în penitenciare

Israel va fabrica aparate de ventilat mecanic pe linii ce produc rachete

După Marica, un alt fotbalist a fost prins de soţie cu amanta într-o cameră de hotel
GSP.RO
După Marica, un alt fotbalist a fost prins de soţie cu amanta într-o cameră de hotel
Horoscop 28 mai 2020. Taurii se grăbesc să tragă concluzii greșite
HOROSCOP
Horoscop 28 mai 2020. Taurii se grăbesc să tragă concluzii greșite