Mergi direct la conținut »
Ministrul Energiei a trimis Corpul de Control la Mina Lupeni, după tragedia de miercuri
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Ministrul Energiei a trimis Corpul de Control la Mina Lupeni, după tragedia de miercuri

Ministrul Energiei a trimis Corpul de Control la Mina Lupeni, după tragedia de miercuri

Ministrul Energiei a trimis Corpul de Control la Mina Lupeni. Ministrul Energiei, Anton Anton, a decis, miercuri, în urma accidentului de la Mina Lupeni, să trimită Corpul de control la Complexul Energetic Hunedoara - Exploatarea Minieră Lupeni, pentru a verifica împrejurările în care a avut loc accidentul.

„Decizia a fost luată în cadrul întâlnirii convocate de ministrul Energiei Anton Anton imediat după producerea surpării din mina Lupeni, în care au fost prinşi doi mineri care dirijau presiunea din subteran. Unul dintre aceştia a fost scos din perimetrul surpării conştient şi cu semne vitale stabile, fiind dus la suprafaţă pentru a fi preluat de echipele SMURD. Celălalt miner a fost supus procedurilor medicale de prim ajutor”, potrivit unui comunicat de presă, citat de Agerpres.

Conform sursei citate, la mina Lupeni s-au deplasat şi inspectorii de protecţie a muncii din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Hunedoara.

Vă reamintim că un miner a murit și altul a fost rănit, în urma unei surpări care s-a petrecut, astăzi, în subteranul Minei Lupeni, din Valea Jiului, la aproximativ trei kilometri de intrarea în mină.

Anul trecut, în luna octombrie, a mai avut loc o tragedie în aceeași mină. Atunci, inițial, doi mineri au murit și unul a fost rănit.

Ulterior, însă – din nefericire – minerul rănit grav la Lupeni a murit la Spitalul Floreasca. Bărbatul era în stare extrem de gravă.

După cele întâmplate atunci, ministrul Energiei a spus  că Mina Lupeni va fi consolidată.


Citește și: EXCLUSIV/ Prizonieri în Iad. Am petrecut o zi la Spitalul de Psihiatrie Palazu Mare, printre medici și pacienți (VIDEO)


 

Close
Închide
  Close