Mergi direct la conținut »
Ce spune Eugen Teodorovici despre situația companiilor de ridesharing: „Nu sunt adeptul unor taxe, ci al unor reguli puţine, simple”
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Ce spune Eugen Teodorovici despre situația companiilor de ridesharing: „Nu sunt adeptul unor taxe, ci al unor reguli puţine, simple”

Ce spune Eugen Teodorovici despre situația companiilor de ridesharing: „Nu sunt adeptul unor taxe, ci al unor reguli puţine, simple”

Ministrul finanțelor, Eugen Teodorovici, vrea reglementarea aplicațiilor alternative de transport prin reguli simple, care să fie aplicabile tuturor. În acest sens, Teodorovici a anunțat o întâlnire la Guvern cu părțile implicate.

De Mihai Niculescu,

Aici este mult de lucru la nivel de guvern. Dacă nu mă înşel, chiar mâine (miercuri, n.r.), la Ministerul Transporturilor, m-a sunat şi colegul meu, domnul ministru Cuc, pentru a avea reprezentanţi la această discuţie – Transporturi, cu cei de la Dezvoltare şi cei de la Finanţe… Chiar dacă unii încearcă să mă situeze în această zonă ca cel care pune taxe (…) nu sunt adeptul unor taxe. Sunt adeptul unor reguli puţine, simple, dar pentru toţi cei care trebuie să le aplice. Eu am recomandat într-o discuţie la nivel de Guvern să plecăm de la câteva principii clare: siguranţa cetăţeanului, servicii de calitate, taxe plătite în mod egal de toţi care fac acest serviciu”, a spus ministrul Teodorovici, potrivit Agerpres.

Acesta a precizat că este de asemenea important ca toate companiile care activează în acest domeniu să facă în mod egal plata către stat, ‘adică să nu fie dezavantajaţi unii sau ceilalţi’.

„Sunt principii pe care se bazează o economie”, a argumentat ministrul finanțelor.

Pe 16 mai, a intrat în vigoare Ordonanţa de Urgenţă care modifică legea taximetriei, aprobată de Executiv în luna martie, care îi vizează pe șoferii Uber, Bolt şi Clever. Concret, orice șofer care este prins de Poliție că efectuează servicii de transport fără a avea autorizație va putea fi amendat pe loc. În cel mai drastic caz, Poliția poate ridica șoferilor plăcuțele de înmatriculare pentru 6 luni.

Aplicațiile vor continua să funcționeze în România, dar cea mai mare parte a șoferilor ar putea considera că este prea periculos să riște să iasă pe străzi. Astfel, cei 2,5 milioane de utilizatori de car sharing din România vor găsi foarte greu mașini care să preia cursa chiar dacă aplicațiile vor funcționa.


Citește și:

Primele imagini cu Radu Mazăre după ce a aterizat în România. Fostul primar al Constanței a fost dus la Penitenciarul Rahova


 

Close
Închide
  Close