Mergi direct la conținut »
Ministrul Justiţiei din Cipru a demisionat, după cazul ucigașului în serie. Printre victime se află o româncă și fiica sa
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe

Ministrul Justiţiei din Cipru a demisionat, după cazul ucigașului în serie. Printre victime se află o româncă și fiica sa

Ministrul cipriot al Justiţiei și Ordinii Publice, Ionas Nicolaou (FOTO), a demisionat astăzi, în contextul scandalului public provocat de modul în care Poliţia a anchetat dispariţia unor femei din alte ţări, victime ale unui presupus ucigaş în serie neprins timp de aproape trei ani.

De Dragoș Tănase,

„L-am informat pe preşedintele republicii că demisionez din motive de sensibilitate politică”, a declarat Nicolaou presei, citat de Reuters, după ce a fost primit de şeful statului, Nicos Anastasiades, precizând că demisia sa a fost acceptată.

Nicos Metaxas, un ofiţer în vârstă de 35 de ani, a fost deja arestat şi, potrivit Poliţiei, a recunoscut în total şapte crime, după ce a luat legătura cu femeile pe un site de întâlniri. Criminalul în serie din Cipru a scris 10 pagini cu detaliile asasinatelor. Cum ar fi curmat viața unei femei.

Ulterior, a apărut o ipoteză șocantă în cazul primului criminal în serie din Cipru, care a ucis și două românce. Nikos Metaxas ar fi omorât cel puțin 30 de femei străine, cunoscute online.

Nicos Metaxas, bărbatul care a recunoscut că a ucis șapte persoane în Cipru

Nicos Metaxas, bărbatul care a recunoscut că a ucis șapte persoane în Cipru

În ultimele trei săptămâni, au fost găsite cadavrele a trei femei, aruncate în trei locuri la vest de capitala Nicosia. Anchetele sunt în curs în alte trei cazuri de dispariţie, inclusiv două fete în vârstă de şase, respectiv opt ani.

Primele despre care se presupune că au fost victimele criminalului în serie sunt două românce, mamă şi fiică, Livia Florentina Bunea și fiica ei Elena Natalia, dispărute în septembrie 2016. O lună mai târziu, poliția cipriotă susținea că cele două românce și-au făcut bagajele și au plecat.

Tocmai de aceea, autorităţile cipriote au fost criticate pentru că nu au anchetat riguros, încă de la început, informaţiile privind dispariţiile unor femei. Acum, Poliţia susţine că va ancheta toate presupusele neajunsuri în aceste dosare.

Ultima victimă dispărută a fost o filipineză, în august 2018.

FOTO – EPA


Citește și…

Close
Închide
  Close