De Andreea Radu,

„Din păcate, pacienta a decedat ieri seară. Transmitem condoleanțe familiei. Avem un raport preliminar al Corpului de Control, care prevede o cascadă de nereguli deosebit de grave.

Vom face totul ca acest gen de eveniment revoltător sa nu se mai întâmple în niciun spital din România.

Vă asigur că echipele noastre lucrează pentru aflarea adevărului”, a declarat ministrul Sănătăţii în ședința de Guvern de luni.

Costache a adăugat că a trimis Corpul de Control, DSP, Inspecţia sanitară de Stat pentru a stabili cum s-au petrecut evenimentele.

De asemenea, ministrul a dat asigurări că va prezenta un raport final cu privire la acest caz la începutul săptămânii viitoare.

Premierul Ludovic Orban i-a solicitat ministrului Sănătății un raport foarte amănunţit, „care să surprindă toate amănuntele încă din momentul primei operaţii, cum a apărut actul adiţional la protocol, de ce s-a decis utilizarea acelui dezinfectant”.

Orban a declarat că „sunt extrem de multe amănunte care trebuie edificate” și că vrea „un control cât se poate de exigent”.

O pacientă a fost arsă pe masa de operații la Spitalul Floreasca din Capitală, după ce un chirurg ar fi greșit substanțele de dezinfecție, iar la contactul cu electrocauterul, pielea femeii a luat foc. Femeia, în vârstă de 66 de ani, a murit duminică seara, 29 decembrie 2019.

Serviciul Omoruri din cadrul Poliţiei Capitalei a preluat dosarul pacientei care a murit duminică seară după ce a luat foc pe masa de operație la Spitalul Floreasca. Anchetatorii fac cercetări pentru ucidere din culpă.

Citeşte şi:

Mircea Beuran, iritat de întrebările Adrianei Nedelea legate de cazul pacientei arse: „Nu chirurgul e vinovat, ci acela care a aprins flama”

Incident șocant la spitalul Floreasca. O femeie de 66 de ani a luat foc pe masa de operații. „Pacienta fumega” și „focul a fost stins cu o găleată cu apă”

Acuzațiile familiei pacientei arse pe masa de operații: „Nu ni s-a prezentat gravitatea situației”

Larisa Iordache, trimisă în stradă: „M-au pus să îmbrac uniforma Poliției din lipsă de personal”
GSP.RO

Larisa Iordache, trimisă în stradă: „M-au pus să îmbrac uniforma Poliției din lipsă de personal”

Horoscop 9 aprilie 2020. Capricornii trebuie să fie atenți la cei dragi
HOROSCOP

Horoscop 9 aprilie 2020. Capricornii trebuie să fie atenți la cei dragi