De Răzvan Mihalașcu,

UPDATE, ora 9:31 – Serviciul Omoruri din cadrul Poliţiei Capitalei a preluat dosarul pacientei care a murit duminică seară după ce a luat foc pe masa de operație la Spitalul Floreasca. Anchetatorii fac cercetări pentru ucidere din culpă.

Ea a luat foc după ce a fost dezinfectată cu o substanță ce avea o concentrație mare de alcool și care nu trebuia folosită în același timp cu bisturiul electric.

Femeia de 66 de ani a suferit arsuri pe 40 la sută din suprafața corpului, după ce a fost operată pe 22 decembrie de o echipă de medici coordonată de profesorul Mircea Beuran.

Incidentul a fost dezvăluit șase zile mai târziu de deputatul USR Emanuel Ungureanu. Ulterior, au apărut și primele declarații ale medicului Mircea Beuran, care a spus că nu se afla în sala de operații când a avut loc incidentul, ci că a ajuns la scurt timp după, el fiind cel care a finalizat intervenția chirurgicală.

În prezent sunt deschise mai multe anchete – una de căctre conducerea spitalului, una a Ministerului Sănătății, care a trimis Corpul de Control, și una de către Poliția Capitalei.

Totodată, au apărut noi mărturii șocante despre momentul în care pacienta a luat foc.

“În timp ce se desfăşura intervenţia chirurgicală în Sala 1 am observat-o pe colega mea că întră în sala de operaţie, am urmat-o crezând că are nevoie de ajutor. Am auzit ţipete, strigându-se: FOC! VENIŢI CU APĂ! Colega mea a luat un lighean, iar eu am luat o găleată cu apă din filtru. În timp ce mă îndreptam spre sală, brancardierul mi-a luat găleata din mână, ducându-se el în sala 1”, a relatat o îngrijitoare, potrivit deputatului USR Emanuel Ungureanu.

Citeşte şi:

Mărturii șocante făcute de angajații Spitalului Floreasca despre pacienta care a ars pe masa de operație. Focul s-a extins spre capul femeii

Cazul pacientei arse la Floreasca: Incendiul a pornit de la folosirea greșită a bisturiului electric alături de un dezinfectant inflamabil

Explicațiile lui Beuran despre incidentul de la Floreasca. De ce a semnat protocolul operator

Ce faceau in castel Ilie Năstase si Albert de Monaco. Prințul mereu ii spunea: «Dacă află tata, ne omoară pe amândoi!»
GSP.RO

Ce faceau in castel Ilie Năstase si Albert de Monaco. Prințul mereu ii spunea: «Dacă află tata, ne omoară pe amândoi!»

Horoscop 17 februarie 2020. Scorpionii se focusează pe sfera sentimentală
HOROSCOP

Horoscop 17 februarie 2020. Scorpionii se focusează pe sfera sentimentală