De Răzvan Mihalașcu,

UPDATE, ora 9:31 – Serviciul Omoruri din cadrul Poliţiei Capitalei a preluat dosarul pacientei care a murit duminică seară după ce a luat foc pe masa de operație la Spitalul Floreasca. Anchetatorii fac cercetări pentru ucidere din culpă.

Ea a luat foc după ce a fost dezinfectată cu o substanță ce avea o concentrație mare de alcool și care nu trebuia folosită în același timp cu bisturiul electric.

Femeia de 66 de ani a suferit arsuri pe 40 la sută din suprafața corpului, după ce a fost operată pe 22 decembrie de o echipă de medici coordonată de profesorul Mircea Beuran.

Incidentul a fost dezvăluit șase zile mai târziu de deputatul USR Emanuel Ungureanu. Ulterior, au apărut și primele declarații ale medicului Mircea Beuran, care a spus că nu se afla în sala de operații când a avut loc incidentul, ci că a ajuns la scurt timp după, el fiind cel care a finalizat intervenția chirurgicală.

În prezent sunt deschise mai multe anchete – una de căctre conducerea spitalului, una a Ministerului Sănătății, care a trimis Corpul de Control, și una de către Poliția Capitalei.

Totodată, au apărut noi mărturii șocante despre momentul în care pacienta a luat foc.

“În timp ce se desfăşura intervenţia chirurgicală în Sala 1 am observat-o pe colega mea că întră în sala de operaţie, am urmat-o crezând că are nevoie de ajutor. Am auzit ţipete, strigându-se: FOC! VENIŢI CU APĂ! Colega mea a luat un lighean, iar eu am luat o găleată cu apă din filtru. În timp ce mă îndreptam spre sală, brancardierul mi-a luat găleata din mână, ducându-se el în sala 1”, a relatat o îngrijitoare, potrivit deputatului USR Emanuel Ungureanu.

Citeşte şi:

Mărturii șocante făcute de angajații Spitalului Floreasca despre pacienta care a ars pe masa de operație. Focul s-a extins spre capul femeii

Cazul pacientei arse la Floreasca: Incendiul a pornit de la folosirea greșită a bisturiului electric alături de un dezinfectant inflamabil

Explicațiile lui Beuran despre incidentul de la Floreasca. De ce a semnat protocolul operator

Temperatura la care noul coronavirus poate muri în doar câteva minute, în condiții de laborator
GSP.RO

Temperatura la care noul coronavirus poate muri în doar câteva minute, în condiții de laborator

Horoscop 7 aprilie 2020. Fecioarele văd viitorul în tonuri sumbre
HOROSCOP

Horoscop 7 aprilie 2020. Fecioarele văd viitorul în tonuri sumbre