MENIU CAUTĂ
17 Oct. 2018 09:28

Mircea Badea, condamnat să plătească daune morale scriitorului Florin Toma. Cât are de plată

Distribuie

Realizatorul TV a fost reclamat de scriitor în anul 2016, după ce Badea l-a jignit într-una dintre edițiile emisiunii "În gura presei". Sentința dată de Tribunalul București este definitivă. 

„Obligă pe pârâţi în solidar să plătească reclamantului suma de 25000 lei cu titlu de despăgubiri reprezentând daune morale. Obligă pe pârâţi în solidar să plătească reclamantului suma de 100 lei cu titlu de cheltuieli de judecată reprezentate de taxă de timbru. Ia act de faptul că reclamantul a precizat că sumele ocazionate de plata onorariului avocaţial urmează să le solicite pe cale separată”, se arată în decizia Judecătoriei Sectorului 1, menținută și de Tribunal.

Florin Toma l-a reclamat pe Badea pentru că acesta a avut mai multe formulări batjocoritoare şi insultătoare la adresa sa, iar magistrații au fost de acord cu scriitorul.

„Badea l-a jignit pe scriitor într-o manieră care iese din sfera pamfletului”, au motivat magistrații decizia, potrivit Ziare.com.

Mircea Badea este prezent pe micile ecrane de foarte mulți ani, fiind unul dintre cei mai cunoscuți oameni de televiziune de la noi.  De ani buni, este  realizatorul emisiunii „În gura presei”, de la postul de televiziune Antena 3. În plan personal, Mircea Badea formează un cuplu cu prezentatorul de televiziune Carmen Brumă. Cei doi au împreună un băiețel, Vlad.


Cât ne costă lunar un deţinut după gratii. Aproape 1.000 de lei «mănâncă» fiecare puşcăriaş


 

 

Citește mai multe despre daune morale și scriitor pe Libertatea.

Comentarii