MENIU CAUTĂ
11 Oct. 2018 16:51

Mircea Cărtărescu a primit titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii Babeş-Bolyai

Distribuie

Scriitorul Mircea Cărtărescu a primit, joi, la Cluj, titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii Babeş-Bolyai, la propunerea Facultăţii de Litere, pentru "opera literară şi ştiinţifică".

„Avem atâtea motive de ură şi de încrâncenare şi atât de puţină tragere de inimă pentru unitate între membri comunităţii. Ştiţi cum se spune, ci care se iubesc nu se privesc în ochi toată viaţa ci privesc amândoi în aceeaşi direcţie. Şi o unitate naţională ar trebui să cuprindă cetăţeni care privesc toţi în aceeaşi direcţie. Din păcate unii la noi privesc spre răsărit, alţii privesc spre apus”, a spus scriitorul, potrivit Agerpres.

„Avem mare nevoie nu de dezbinare naţională, cum se întâmplă astăzi, ci de compasiune pentru fiecare om, pentru dragoste, pentru membrii comunităţii noastre. (…) Eu nu sunt un om conflictual şi mi-aş dori foarte tare să nu am conflicte cu nimeni, nici în plan personal, nici ca cetăţean. Din păcate în România este greu să obţii idealul acesta. Tot ce spui este imediat contestat şi eşti contrat foarte puternic peste tot. Este o stare tristă a noastră în momentul ăsta şi tot ce pot să sper este ca şi condiţiile din lume de care depindem şi noi să se schimbe, să se detensioneze şi oamenii să înţeleagă că nu putem crea nişte falii uriaşe, nişte prăpăstii între membrii comunităţii, aşa cum se întâmplă astăzi şi din ce în ce mai mult”, a mai afirmat Cărtărescu.

Citește și

INVESTIGAȚIE EXCLUSIVĂ/ Firmele preferate ale primarilor Firea și Florea lucrează și cu Consiliul Superior al Magistraturii!

Citește mai multe despre Mircea Cărtărescu și titlul pe Libertatea.

Comentarii