De Mihai Niculescu,

Google a anunțat luni cumpărarea startup-ului CloudSimple, fără însă a dezvălui suma pe care urmează să o plătească la achiziție, relatează Business Insider. Mișcarea Google este esențială în încercarea de a veni în urma competitorilor săi- Microsft Azure și Amazon Web Services, astfel că achiziția nu este o surpriză, notează sursa citată.

Este însă interesantă strategia Google, care preia o companie cu legături puternice cu Microsoft, compania fondată de cel mai bogat om al planetei, Bill Gates și totodată unul din principalii săi competitori.

Mai exact, CloudSimple a fost inițial o parte crucială a ecosistemului cloud al Microsoft.

CloudSimple fost fondată de Guru Pangal, cunoscut pentru că a vândut o altă companie de-a sa, StorSimple, către Microsoft în 2012, și a continuat să colaboreze cu cumpărătorii în următorii patru ani pentru a lucra la cloud-ul Microsoft Azure.

Mai mult, ulterior a lansat CloudSimple, cu o finanțare de la fondul de risc Microsoft.

Apoi, CloudSimple a devenit un partener autorizat VMware, ale cărei produse de virtualizare sunt folosite pe scară largă de firme din întreaga lume, cu scopul de a integra în sistem serviciile de cloud pentru stocarea datelor.

Multe companii – inclusiv cele mai mari din lume – folosesc produsele VMware pentru a rula unele dintre cele mai importante aplicații ale acestora, cum ar fi software-ul financiar și bazele de date. VMware numără aproximativ 500.000 de companii ca clienți. Microsoft știa că cea mai rapidă modalitate de a transforma Azure într-un gigant global pe piața de cloud computing, care ar putea rivaliza cu Amazon, era să acapareze cât mai repede clienții VMware.

Iohannis a semnat decretul de retragere a decorației pentru Adrian Năstase. Ce alte nume grele mai sunt pe listă
Recomandări

Iohannis a semnat decretul de retragere a decorației pentru Adrian Năstase. Ce alte nume grele mai sunt pe listă

Însă VMware și Microsoft au fost rivali de lungă durată, iar VMware s-a asociat cu Amazon Web Services.

Și astfel, în august, Google a încheiat un parteneriat cu startup-ul CloudSimple. În mod clar, Google a decis că achiziționarea acestei firme le va aduce în scurt timp clienții VMWare – în special cei care folosesc VMware pe Microsoft Azure, unde CloudSimple este cunoscut.

Între timp, VMware a încheiat parteneriate în 2019 cu șase furnizori majori de servicii de cloud.

Citeşte şi:

Filmul Colectiv, la al cincilea trofeu! Presa anti-Orban din Budapesta laudă curajul presei române de a lupta cu „canalele de propagandă ale Guvernului”

Revolta femeilor europene care reinventează tehnologia: “Abia aştept să nu mai fie nevoie de o categorie specială de premii pentru femeile antreprenoare!”

Ministerul Sănătății: 300.000 de persoane sunt afectate de demență și doar 3.000 de cazuri pe an sunt diagnosticate. Boala pe care o confundăm cu bătrânețea

"Am vrut să dau mâna cu el. Dar și-a tras mâna". Ilie Năstase a luat foc dupa gestul lui Iohannis
GSP.RO

"Am vrut să dau mâna cu el. Dar și-a tras mâna". Ilie Năstase a luat foc dupa gestul lui Iohannis

Horoscop 12 decembrie 2019. Capricornii au parte de o zi dificilă
HOROSCOP

Horoscop 12 decembrie 2019. Capricornii au parte de o zi dificilă