De Mihai Niculescu,

Google a anunțat luni cumpărarea startup-ului CloudSimple, fără însă a dezvălui suma pe care urmează să o plătească la achiziție, relatează Business Insider. Mișcarea Google este esențială în încercarea de a veni în urma competitorilor săi- Microsft Azure și Amazon Web Services, astfel că achiziția nu este o surpriză, notează sursa citată.

Este însă interesantă strategia Google, care preia o companie cu legături puternice cu Microsoft, compania fondată de cel mai bogat om al planetei, Bill Gates și totodată unul din principalii săi competitori.

Mai exact, CloudSimple a fost inițial o parte crucială a ecosistemului cloud al Microsoft.

CloudSimple fost fondată de Guru Pangal, cunoscut pentru că a vândut o altă companie de-a sa, StorSimple, către Microsoft în 2012, și a continuat să colaboreze cu cumpărătorii în următorii patru ani pentru a lucra la cloud-ul Microsoft Azure.

Mai mult, ulterior a lansat CloudSimple, cu o finanțare de la fondul de risc Microsoft.

Apoi, CloudSimple a devenit un partener autorizat VMware, ale cărei produse de virtualizare sunt folosite pe scară largă de firme din întreaga lume, cu scopul de a integra în sistem serviciile de cloud pentru stocarea datelor.

Multe companii – inclusiv cele mai mari din lume – folosesc produsele VMware pentru a rula unele dintre cele mai importante aplicații ale acestora, cum ar fi software-ul financiar și bazele de date. VMware numără aproximativ 500.000 de companii ca clienți. Microsoft știa că cea mai rapidă modalitate de a transforma Azure într-un gigant global pe piața de cloud computing, care ar putea rivaliza cu Amazon, era să acapareze cât mai repede clienții VMware.

INTERVIU | Les Knight, omul care vrea dispariția voluntară a omenirii pentru salvarea planetei. Ce spune despre România
Recomandări

INTERVIU | Les Knight, omul care vrea dispariția voluntară a omenirii pentru salvarea planetei. Ce spune despre România

Însă VMware și Microsoft au fost rivali de lungă durată, iar VMware s-a asociat cu Amazon Web Services.

Și astfel, în august, Google a încheiat un parteneriat cu startup-ul CloudSimple. În mod clar, Google a decis că achiziționarea acestei firme le va aduce în scurt timp clienții VMWare – în special cei care folosesc VMware pe Microsoft Azure, unde CloudSimple este cunoscut.

Între timp, VMware a încheiat parteneriate în 2019 cu șase furnizori majori de servicii de cloud.

Citeşte şi:

Filmul Colectiv, la al cincilea trofeu! Presa anti-Orban din Budapesta laudă curajul presei române de a lupta cu „canalele de propagandă ale Guvernului”

Revolta femeilor europene care reinventează tehnologia: “Abia aştept să nu mai fie nevoie de o categorie specială de premii pentru femeile antreprenoare!”

Ministerul Sănătății: 300.000 de persoane sunt afectate de demență și doar 3.000 de cazuri pe an sunt diagnosticate. Boala pe care o confundăm cu bătrânețea

Soția lui Nicolae Dobrin: „M-au călcat în picioare, am fost aruncată în stradă cu copiii”
GSP.RO

Soția lui Nicolae Dobrin: „M-au călcat în picioare, am fost aruncată în stradă cu copiii”

Horoscop 17 ianuarie 2020. Taurii au conflicte cu cei din mediul de la serviciu
HOROSCOP

Horoscop 17 ianuarie 2020. Taurii au conflicte cu cei din mediul de la serviciu