• Cântăreața a suferit stop cardio-respirator cauzat de ”un incident obstetric major” în timpul cezarienei
  • A fost resuscitată și ținută sub observație pe tot parcursul nopții, la Terapie Intensivă
  • Pericolul nu a trecut, avertizează medicii
  • Sanador califica operația drept un succes, dar un medic contactat de Libertatea spune că ar putea fi vorba despre o culpă medicală

 

de Ana Maria Păsat, Mirela Neag
Luni, 4 martie, o zi ce se anunța extrem de fericită în viața artistei Andreea Bălan, a fost pe punctul de a se transforma în cel mai negru coșmar.

Internată la Sanador și urmărită de mesajele de încurajare ale fanilor, cântăreața în vârstă de 34 de ani se pregătea să aducă pe lume cel de-al doilea copil. Vestea bună, că vedeta a născut și că mama și fiica sunt bine, a început să circule pe site-urile de socializare în jurul orei 18.00. În paralel cu ea, au apărut însă și primele informații-zvonuri, respectiv că Andreea e, de fapt, în stare gravă în urma unui stop cardiorespirator.

Sanador nu a oferit nici o explicație, soțul vedetei, actorul George Burcea – aflat la clinică – nu a răspuns nici unui apel.

Confirmarea

La ora 22.00, pe contul oficial de Facebook al vedetei a apărut următorul mesaj:

Doresc să confirm că, într-adevar, Andreea a suferit un stop cardiorespirator. În acest moment ea este stabilă. Fetița noastră, Clara Maria, este sănătoasă și cântărește 3,2 kg. Mulțumim întregii echipe medicale Sanador pentru profesionalismul de care a dat dovadă.
Vă mulțumim pentru mesaje și vă vom tine la curent cu starea de sănătate a Andreei.

Vă multumesc,
George Burcea

Momentul critic trecuse. Nu și pericolul.

Comunicatul

Pacienta Andreea Bălan a suferit o intervenție chirurgicală cezariană, în timpul căreia a intervenit un incident obstetrical major, o complicație critică ce nu putea fi prevăzută la consultațiile sau prin investigațiile anterioare.

Situația a fost gestionată cu succes de echipa medicală. Sunt foarte rare aceste incidente, 1 la aproximativ 80.000 nașteri”, a comunicat Sanador ieri dimineață.

Aceleași informații au fost repetate de dr. Cristian Pandrea, reprezentant al clinicii, în fața jurnaliștilor. Medicul s-a limitat la a răspunde doar câtorva întrebări. Acesta a avertizat și că pericolul nu a trecut, dar a anunțat că pacienta este “stabilă, echilibrată și permanent supravegheată. “Nu e o culpă medicală, putem vorbi despre un succes medical”, a punctat Pandrea.

A doua opinie

“Incinent obstetric major înseamnă că a suferit o hemoragie masivă, care a provocat și stopul cardiorespirator. În cele mai multe cazuri, hemoragiile apar când vorbim despre complicații rare date de placentații anormale”, a declarat pentru Libertatea un medic obstetrician ginecolog de la o mare maternitate din Capitală.

Acesta remarcă și o contradicție în comunicatul Sanador, care spune că incidentul nu putea fi prevăzut prin investigațiile anterioare nașterii.  “În cazul unei hemoragii masive date de o placentație anormală, putem vorbi despre două scenarii: fie a fost un deficit de diagnostic al medicului care i-a urmărit sarcina, fie a fost vorba despre un accident de tehnică chirurgicală chiar în timpul operației”, a punctat medicul.

Tatăl Andreei Bălan: «De la spital nu au vrut să-mi dea nici o informație»

Misterul din jurul operației Andreei Bălan. Tatăl vedetei: „De la spital nu au vrut să-mi dea nici o informație”

Andreea Bălan s-a zbătut între viață și moarte în cursul serii de luni, când a suferit un stop cardiorespirator în timpul operației de cezariană. Aflat la Ploiești, așteptând vești despre fiica și cea de-a doua sa nepoată, tatăl Andreei Bălan a aflat de la televizor că artista ar fi suferit o complicație în timpul nașterii. Timp de câteva ore, bărbatul a încercat în zadar să afle în ce stare este fiica sa.

“Am încercat să aflu de la spital ce s-a întâmplat. Am sunat, le-am zis că sunt tatăl Andreei, că mă pot verifica, dar mi s-a transmis că nu-mi pot da nici o informație. Am cerut apoi să vorbesc cu cineva din familie, pentru că nimeni nu-mi răspundea la telefon”, a mărturisit acesta pentru Libertatea.

Săndel Bălan a mai spus că fiica sa nu avea nici o problemă de sănătate și nici vreo boală de inimă.

“Nu-mi pot explica ce s-a întâmplat. Andreea este sănătoasă, nu bea, nu fumează, mănâncă exact ce trebuie și mereu se odihnește corespunzător. Posibil să fie din cauza anesteziei. Bine că era pe masa de operație și că scoseseră deja fetița, altfel cine știe ce s-ar fi întâmplat. O să merg la București să fiu alături de ea”, ne-a mai spus acesta.

Complicații care pot apărea la a doua cezariană

Potrivit specialiștilor citați de site-ul CSID, începand cu cea de-a doua operatie de cezariana suferită, o femeie se supune unui risc crescut de complicatii. Placenta accreta este una dintre problemele cele mai frecvente cu care se pot confrunta. Afectiunea reprezinta o anomalie a placentei care se fixeaxa exact pe locul unde s-a facut tăietura anterioară.

Placenta este puntea de legătură prin care are loc schimbul de fluide între mama și făt. Aceasta este atașată de mucoasa uterină prin niște vilozități coriale. Atunci când vilozitățile se prind de peretele uterin în zona unei tăieturi vechi de cezariană, există riscul ca ele să se implanteze prea adânc, invadeaza tesutul, ajungând la mușchiul peretelui uterin.

Problema care se pune în cazul acestor femei este ca, la naștere, placenta nu se poate desprinde de la sine de peretele uterin, iar medicul poate declanșa hemoragii grave în încercarea de a o desprinde. Jumatate dintre femei sunt salvate prin transfuzii.

 

CITEȘTE ȘI:

Medicul care a salvat-o pe Andreea Bălan face primele declaraţii. „Un minut a durat resuscitarea”

Andreea Bălan, vizitată de Andreea Antonescu în spital, după ce a născut

Simona Gherghe, speriată după ce a aflat prin ce a trecut Andreea Bălan. “Sunt într-o situație mai delicată“

George Burcea, mesaj important despre Andreea Bălan. Ce se va întâmpla cu artista după ce s-a spus că va fi mutată la un alt spital

Ce a apărut pe contul de socializare al Andreei Antonescu, după ce Andreea Bălan a suferit un stop cardio-respirator. “Păcat“

Dezvăluiri despre starea de sănătate a Andreei Bălan. A putut să-și miște mâinile și picioarele

Primele declarații ale tatălui Andreei Bălan. „Vreau să văd concret ce se întâmplă”

Andreea Bălan a suferit un stop cardio-respirator în timpul nașterii! Fetița ei este sănătoasă