Mergi direct la conținut »
Violențe la mitingul de 1 Mai de la Paris. Poliția a făcut arestări și a lansat gaze lacrimogene (FOTO) Galerie foto
8imagini
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Violențe la mitingul de 1 Mai de la Paris. Poliția a făcut arestări și a lansat gaze lacrimogene (FOTO)

Violențe la mitingul de 1 Mai de la Paris. Poliția a făcut arestări și a lansat gaze lacrimogene (FOTO)

Mii de oameni au profitat de marşul anual de 1 Mai, pentru a protesta împotriva politicilor preşedintelui Emmanuel Macron. Poliţia franceză a făcut uz de gaze lacrimogene, în centrul Parisului, pentru a opri avansarea demonstranţilor, care aveau fețele acoperite cu măşti negre.

De Dragoș Tănase,

Un martor, citat de Reuters.com, a declarat că poliţiștii au folosit gaze lacrimogene pentru a dispersa un grup de protestatari cu glugi şi măşti pe feţe. Unii protestatari care purtau glugi sau veste galbene au răspuns, aruncând proiectile în direcţia forţelor de ordine. În imaginile difuzate de o televiziune se putea vedea și o dubiţă cu geamurile sparte.

Încă de la primele ore ale dimineații, forţele de ordine au făcut mai multe arestări, în Paris, pentru a evita altercaţiile, după ce au detectat mesaje ale grupurilor radicale care lăsau să se înţeleagă că intenţionează să acţioneze de 1 mai.

Un purtător de cuvânt al Prefecturii poliţiei a confirmat, pentru EFE, că s-au efectuat arestări, dar nu a dorit să ofere cifre.

Potrivit postului de radio France Info, între persoanele reţinute se află şi trei spanioli, care aveau asupra lor dispozitive incendiare şi obiecte care ar fi putut fi folosite ca arme.

Legislaţia franceză permite efectuarea de controale ale identităţii persoanelor înainte chiar ca acestea să participe la adunări. Forţele de ordine pot astfel să verifice că persoanele legitimate nu se află în posesia unor obiecte care ar putea fi folosite pentru comiterea unor acte de violenţă, inclusiv cagule sau articole vestimentare care să împiedice identificarea lor.

Sindicate şi protestatari din mişcarea „vestelor galbene” au ieşit în stradă în întreaga Franţă, la câteva zile după ce Macron şi-a prezentat propunerile politice, printre care şi o reducere a impozitelor în valoare de aproximativ 5 miliarde de euro.

Gigi Marian Osoloș, coregraful școlii de dans din Constanța care își abuza fizic și sexual elevele, folosea relațiile cu anumiți ”grei” din PSD ca să le terorizeze
Recomandări

Gigi Marian Osoloș, coregraful școlii de dans din Constanța care își abuza fizic și sexual elevele, folosea relațiile cu anumiți ”grei” din PSD ca să le terorizeze

Ministrul de interne francez Christophe Castaner anunţa, luni, că peste 7.400 de poliţişti şi jandarmi vor fi mobilizaţi de 1 mai la Paris, în contextul mesajelor care au circulat pe reţelele sociale care invitau militanţii să transforme oraşul în „capitala altercaţiilor”.

Potrivit lui Castaner, se aşteaptă ca la Paris să sosească între 1.000 şi 2.000 de „activişti radicali”, precum şi membri radicalizaţi ai mişcării „vestele galbene”.

Circa 600 de centre comerciale (în principal magazine, hoteluri şi restaurante), aflate pe traiectoria manifestaţiilor care vor fi organizate miercuri seara de sindicate între gara Montparnasse şi Piaţa Italia, vor trebui să îşi închidă porţile, ca urmare a unei decizii în acest sens a Prefecturii. Circa 20 de staţii de metrou şi gările unor trenuri de proximitate care circulă în această arie vor fi deopotrivă închise.

La sfârșitul lunii martie, Emmanuel Macron a hotărât ca un dispozitiv militar antiterorist, intitulat „Sentinelle”, să fie mobilizat la manifestațiile „vestelor galbene”, pentru a proteja clădirile oficiale și „alte puncte fixe”.

FOTO – EPA


Citește și… Emmanuel Macron, mesaj emoționant după dezastrul din inima Parisului: ”Vom reclădi Notre Dame și mai frumoasă”! Donațiile au ajuns la 750 de milioane de euro


 

Close
Închide
  Close