Mergi direct la conținut »
Emmanuel Macron, mesaj emoționant după dezastrul din inima Parisului: ”Vom reclădi Notre Dame și mai frumoasă”! Donațiile au ajuns la 750 de milioane de euro
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Emmanuel Macron, mesaj emoționant după dezastrul din inima Parisului: ”Vom reclădi Notre Dame și mai frumoasă”! Donațiile au ajuns la 750 de milioane de euro

Emmanuel Macron, mesaj emoționant după dezastrul din inima Parisului: ”Vom reclădi Notre Dame și mai frumoasă”! Donațiile au ajuns la 750 de milioane de euro

Președintele francez Emmanuel Macron a promis, marți, într-un discurs public, că Notre Dame va fi reconstruită în cinci ani și că va fi mai frumoasă decât înainte. Acesta lansase încă de luni un apel pentru donații pentru reconstrucția monumentului, iar până marți după-amiază donaţiile anunţate au ajuns la 750 milioane de euro.

”Vom reclădi catedrala încă şi mai frumoasă şi vreau ca aceasta să se încheie peste cinci ani. Putem face asta”, a declarat preşedintele francez marţi seară, într-o alocuţiune televizată, la 24 de ore după incendiul care a distrus parţial Notre-Dame.

„Fiecare a oferit ce a putut, fiecare în locul său, fiecare în rolul său. Eu vă spun cu forţă în seara aceasta: noi suntem popor de constructori. Avem atât de multe lucruri de reconstruit. (…) Vom reconstrui Catedrala Notre-Dame şi va fi chiar mai frumoasă. Vreau că această lucrare să fie finalizată în cinci ani”, a declarat Emmanuel Macron.

Declarația președintelui vine la puțin timp după ce specialiștii în restaurarea clădirilor monument istoric din Franța au transmis că termenul rezonabil pentru această lucrare este de 10-15 ani.

Un incendiu violent a izbucnit luni seară la Catedrala Notre-Dame din Paris, cel mai vizitat monument istoric din Europa. Flăcări imense au cuprins monumentul istoric, iar acoperișul clădirii s-a prăbușit.

Nicio persoană nu a fost rănită, însă dezastrul a șocat întreaga lume: simbolul Parisului și chiar al Europei a fost ruinat. Dezastrul are loc într-un moment de mare însemnătate pentru catolici care celebrează duminică Paștele.


Citește și: EXCLUSIV | Corespondență din Paris de la Oana Moisil: ”Aici arde Notre-Dame! Pe tot coridorul de la etajul meu miroase tare a ars”


 

Close
Închide
  Close