Mergi direct la conținut »
Mobilizare pe rețelele de socializare pentru a-i ajuta pe șoferii de tir să voteze în diaspora la alegerile prezidențiale 2019
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Mobilizare pe rețelele de socializare pentru a-i ajuta pe șoferii de tir să voteze în diaspora la alegerile prezidențiale 2019

Mobilizare pe rețelele de socializare pentru a-i ajuta pe șoferii de tir să voteze în diaspora la alegerile prezidențiale 2019

Zeci de români din diaspora s-au mobilizat pentru a-i ajuta pe șoferii de tir aflați în curse prin Europa și care nu pot să voteze deoarece nu au voie să intre cu mașinile în orașe.

De Ana Hațeg,

Pe o pagina de Facebook dedicată românilor din diaspora, ”Voluntari în Europa” internauții s-au mobilizat pentru a-i ajuta pe șoferii de tir care nu pot ajunge să voteze. Cum autovehiculele de mare tonaj nu pot intra în centrele oraşelor, şoferii au învățat încă de la votul din 26 mai că nu pot ajunge să voteze și au început să ceară ajutor pe acest grup.

Începând de ieri, zeci de șoferi români de tir, aflați în diferite țări din Europa, din Germania în Elveția, din Italia în Franța sau Marea Britanie, au postat coordonatele parcărilor în care sunt și le cer românilor care trec cu mașinile prin zonă în drum spre secțiile de votare să îi ia și pe ei.

Pe același grup au intrat și mulți români care se oferă să îi ducă la votare pe cei care nu au posibilitatea de a ajunge la secțiile de votare.

Românii s-au mobilizat zilele acestea și pentru a-i îndruma pe cei care nu știu unde să voteze.

Pe rețelele de socializare circulă o fotografie cu un român din Padova, Constantin Pădureanu, care stă încă de vineri în stradă cu un steag al României pentru a-i direcționa spre secția de votare pe cei care trec prin zonă. ”Sta de ieri în stradă la vedere ca să ajute pe alți români sa ajungă la secția de votare din Cadoneghe, Padova , secție noua deschisă după mare presiune a societății civile din Nord Italia!”, este postarea care însoțește fotografia.

El e bărbatul care a spulberat ursul în Harghita. Primele declarații
Recomandări

El e bărbatul care a spulberat ursul în Harghita. Primele declarații

Românii din diaspora votează la alegerile prezidenţiale 2019, în premieră, timp de trei zile, de vineri, 8 noiembrie, până duminică, 10 noiembrie. În prima zi de vot, secțiile din străinătate s-au deschis la ora 12.00 (ora fiecărei tări), iar în celelalte două zile, votarea începe la ora 07.00.

Până sâmbătă la 17.00 (ora României), în secțiile din diaspora își exprimaseră dreptul la vot peste 185.000 de români. Alți 25.189 au votat prin corespondență.

Foto: Facebook

Close
Închide
  Close