MENIU CAUTĂ
24 Dec. 2016 19:00

Monica Pop, bolnavă de cancer de colon: ”Sărbătorile le voi petrece tot pe la spital”

Distribuie

Monica Pop, unul dintre cei mai renumiți medici  oftalmologi, se pregătește ”intens” pentru sărbătorile de Crăciun. Chiar dacă a fost lovită de cancer, și nu doar o singură dată, ci de două ori, medicul oftalmolog nu a lăsat boala să o îngenunchieze. În toată această perioadă, doctorul și-a îndreptat întreaga atenție către muncă și exact același lucru are de gând să facă și de sărbători.

Nici măcar sărbătorile de Crăciun nu o vor ține departe de spital pe Monica Pop. Chiar dacă se luptă pentru a doua oară cu cancerul de colon, medicul oftalmologul este, parcă, mai activ ca niciodată. Este fericită că a scăpat de tratamentul intravenos cu citostatice, iar acum, de Sărbători, a trecut pe tratamentul de întreținere.

”Sunt bine, sunt chiar foarte bine și mă simt exact așa cum vă spun. Aștept sărbătorile pe care le voi petrece, cel mai probabil, tot pe la spital”, ne spune medicul mai în glumă, mai în serios. ”Nu mi-am făcut încă planuri, dar nu cred că voi pleca departe… Voi fi alături de prietenii mei și vom stabili pe parcurs ce avem de făcut”, adaugă Monica Pop.

Cancerul a recidivat, dar medicul nu a renunțat să lupte

Drama Monicăi Pop a început, în urmă cu trei ani, cu dureri de stomac. A urmat o peritonită care a condus către depistarea unor probleme mult mai grave. Împinsă de la spate de prietena ei, actrița Carmen Tănase, Monica Pop a continuat investigațiile, nebănuind ce urmează. Abia la un alt control, după o lună de zile, s-a descoperit o stenoză digestivă și de aici mai departe s-a văzut că era mai mult decât atât.

Diagnosticul a îngenunchiat-o pe aceasta, însă după ce s-a remontat, a început lupta cu boala și a învins-o. Însă aproape de începutul primăverii boala a recidivat, iar în luna martie medicul a fost supus unei noi intervenții chirurgicale de care au știut doar prietenii apropiați.

Citește și: Medicul Monica Pop, trei operații după ce cancerul a recidivat: „Vom vedea ce mai e de făcut”

Citește mai multe despre monica pop, medic, ministrul sănătăţii, sarbatori și Spital pe Libertatea.

Comentarii