Moţiunea de cenzură, respinsă de Parlament. Opoziţiei i-au lipsit 33 de voturi. Dăncilă: Mi-a redat încrederea în colegi şi coaliţie

UPDATE ora 17.30 Moţiunea de cenzură a fost respinsă.

S-au înregistrat doar 200 voturi „pentru” şi 7 împotrivă şi 3 abţineri. Au fost prezenţi 359 de parlamentari.

PSD şi ALDE nu şi-au exprimat votul. Pentru a trece, moţiunea trebuia să fie votată de 233 de parlamentari.

Premierul Viorica Dăncilă a afirmat, la final, că rezultatul de la moţiunea de cenzură i-a dat încrederea în colegii de partid şi de coaliţie. Ea a spus că a înţeles votul românilor din 26 mai, şi greşelile făcute, faptul că s-a discutat mai mult despre justiţie, şi mai puţin despre lucrurile făcute pentru români.

UPDATE ora 16.45 A început votul la moţiunea de cenzură. Primii care votează sunt deputaţii. Votul este secret, cu bile. Pentru a trece, moţiunea trebuie să fie votată de minimum 233 de parlamentari.

Dăncilă, mesaj către Opoziţie: „Aţi devenit prea devreme aroganţi! Veţi rămâne în istorie prin ura adusă în societate”

UPDATE ora 16.30 „Am crezut că veţi folosi argumente, nu jignirile”, a spus premierul Viorica Dăncilă, în plen, răspunzând acuzaţiilor aduse de Opoziţie, la finalul dezbaterii moţiunii de cenzură.

Şefa Executivului le-a transmis celor din Opoziţie că ar fi trebuit să vină cu argumente şi că au devenit „prea devreme aroganţi”.

„De ce folosiţi dublul standard, de ce spuneţi doar ce vă convine?”, a afirmat Dăncilă, arătând că Guvernul ei a dat mai puţine OUG-uri decât Guvernul Cioloş sau Guvernul Boc.

Încercaţi să faceţi diferenţa între votul la alegerile parlamentare, locale şi europarlamentare. Am să rog pe cineva să vă explice”, a mai spus Dăncilă, către Raluca Turcan. Ea a acuzat-o pe lidera liberalilor că îşi dă doctoratul în plângeri penale.

Dăncilă l-a taxat pe liderul USR Dan Barn, pentru că a dus în derizoriu rezultatele preşedinţiei Consiliului UE.

Premierul a repetat de câteva ori că PSD a învăţat din votul românilor, dar Opoziţia nu ştie altceva decât să jignească.

„Veţi rămâne în istorie prin ura adusă în societate”, le-a mai transmis premierul celor din Opoziţie.

PMP: „Mă aşteptam ca măcar de formă să văd că-şi pune cenuşă în cap guvernul, recunoaşte greşelile pe care le-a făcut!”

„Moţiunea de cenzură a Opoziţiei este de fapt o sancţiune de cetăţenilor care au votat în 26 mai, a afirmat marţi deputatul PMP Marius Paşcan, la dezbaterea moţiunii de cenzură intitulată „Guvernul Dăncilă trebuie demis! Fără OUG-uri, fără parole de acces şi fără cozi la vot”.

„Astăzi vorbim de o sancţiune pe care Opoziţia o aplică guvernului – această moţiune de cenzură, dar sancţiunea de fapt este a cetăţenilor şi a fost vădită prin votul din 26 mai. Mă aşteptam ca măcar de formă să văd că-şi pune cenuşă în cap guvernul, recunoaşte greşelile pe care le-a făcut şi în mod decent, onest, cinstit, îşi asumă nişte nerealizări, faptul că i-a supărat pe români şi o face în continuare, din păcate. Dar poate nici nu trebuie să ne aşteptăm la mare lucru din partea Guvernului ‘Dragnea 3’ – că despre asta vorbim – câtă vreme gândiţi-vă doar prin ce rămân aceşti oameni în spaţiul public. Doamna Dăncilă nu este zi să nu siluiască, să nu stâlcească limba română. Domnul Teodorovici, pe lângă faptul că a făcut varză fiscalitatea ţării, îndatorează România în fiecare oră cu 4,7 milioane lei. Domnul Daea, când nu plimbă oaia, luptă cu cormoranii. Domnul Bădălău are nişte probleme (…) şi din această cauză face dedicaţii diasporei în ritm de manele. Acesta este un guvern caricatural, din păcate, şi românii trebuie să ştie acest lucru şi dumneavoastră trebuie să ştiţi aceasta pentru că sunteţi emanaţia lor”, a afirmat Paşcan.

Ponta, către Dăncilă: „Nu cred că aveţi o problemă la moţiune, nici la Congres, ci mai târziu, cu situaţia economică şi socială a României”

UPDATE ora 16.00 Victor Ponta a declarat, în cadrul dezbaterii moţiunii, ce Pro România nu a semnat moţiunea de cenzură pentru că nu a arătat în document ce pune în loc.

„Vom vota însă pentru moţiune, pentru că vrem să atragem atenţia doamnei prim-ministru, nu cred că aveţi o problemă la moţiune, nici la Congres, ci mai târziu, cu situaţia economică şi socială a României”, a spus Ponta.

Ponta i-a cerut premierului să ceară adevărul despre situaţia economică a României.

Tăriceanu: „Vă dau un sfat, uitaţi de această moţiune, va fi doar hârtia de turnesol prin care se va arăta cum sunteţi de fapt!”

UPDATE ora 15.50 Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu a afirmat că „textul moţiunii de cenzură i-a pus capac”. „Poate politicienii nu mai au imaginaţie”, a spus el, afirmând că nu crede că guvrnarea PSD-ALDE este perfectă.

„Am făcut şi lucruri bune, şi greşeli”, a spus Tăriceanu.

El a spus că acuzaţiile aduse de Opoziţie arată că demersul nu este unul serios.

„”Dumneavoastră vorbiţi de teroare, şantaj? Care încercaţi să schimbaţi Puterea prin proteste, prin blocarea străzilor, prin violenţă”. a spus Tăriceanu. Dumneavoastră, care sunteți reprezentanții unor partide incapabile în ultimii ani să câștige alegerile pentru a accede la putere, dar vreți să o faceți prin mitinguri perpetue, prin pichetări de instituții, prin lupte cu jandarmii, prin agresarea pe stradă a politicienilor, prin instaurarea unui climat de teroare, prin blocarea piețelor și arterelor de circulație? Știu că vă deranjează. Și eu v-am ascultat inepțiile, îmi pare foarte rău vă spun lucruri care știu că vă dor. Dumneavoastră, care promiteți lichidări de proprietăți și arestări de oameni prin ordonanțe de urgență după ce preluați puterea?”, a spus liderul ALDE.

Călin Popescu Tăriceanu a răspuns vociferărilor din sală: „Şi eu v-am ascultat inepţiile. Vă spun lucruri care ştiu că vă dor”, a mai spus el, arătând că Opoziţia a ajuns la Putere în urma unor accidente tragice.

Tăriceanu i-a întrebat pe cei din Opoziţie ce ar pune în loc, dacă ar cădea Guvernul.

„Un guvern mozaic, condus de un şomer politic. „Cred că în cartea lui de muncă scrie ori activist politic, ori agitator politic”, a spus Tăriceanu, despre Ludovic Orban, afirmând că ceea ce pot oferi cei din Opoziţie românilor este doar scandal.

„Vă dau un sfat, uitaţi de această moţiune, va fi doar hârtia de turnesol prin care se va arăta cum sunteţi de fapt”, a mai declarat Tăriceanu.

UDMR, reproşuri privind lipsa de implicare în incidentele din Valea Uzului: „Suntem obligaţi să sancţionăm actualul Guvern”

UPDATE ora 15.45 Attila Korodi a spus, în plenul reunit, că cea mai importantă instituţie a Guvernului care trebuia să se implice în incidentele din Valea Uzului, nu a reacţionat decât în Parlament.

„UDMR consideră că Guvernul României şi unele instituţii nu şi-au făcut treaba”, a spus Korodi, acuzând Ministerul de Interne pentru situaţia creată la începutul lunii iunie, în acea zonă.

Attila Korodi a mai reproşat Guvernului că nu a întrebat minorităţile ce au nevoie, iar incidentul de la Valea Uzului putea să degenereze.

„Aşteptările pe care UDMR le formulează sunt aşteptări către toate Guvernele şi Parlament. Doreşte respect, păstrarea limbii, învăţământ în limba maternă, administraţie centrală care acţionează într.o maniera europeană”, a spus el.

Dan Barna: „Românii nu mai vor un Guvern girat de penali. Acest guvern este după chipul şi asemănarea creatorului său, Liviu Dragnea „

UPDATE ora 15.30 Liderul USR, Dan Barna, a spus, în plen, că actualul Guvern este „o catastrofă”.

„După 26 mai, acest Guvern nu mai are sprijinul poporului român”, a spus liderul USR, afirmând că în fircare an, un oraş de mărimea Sibiului se mută în străinătate.

„Alungaţi românii din ţară”, a mai spus Barna, făcând apel la parlamentarii PSD şi ALDE să asculte de voinţa românilor.

„Românii nu mai vor un Guvern girat de penali. Acest guvern este după chipul şi asemănarea creatorului său, Liviu Dragnea”, a mai spus Barna, arătând că viitorul politic al PSD şi ALDE va fi unul „sumbru”.

„Dacă vă încăpăţânţi să salvaţi acest Guvern, anul viitor veţi dispărea”, a mai spus preşedintele USR.

Turcan: „Sunteţi guvernul incompetent al lui Liviu Dragnea, care îl serveşte încă, şi cel puţin doi miniştri ar trebui să fie alături de Liviu Dragnea, acum!”

UPDATE ORA 15.20 Lidera deputaţilor PNL, Raluca Turcan a arătat ,în discursul din plen, că votul din 26 mai a fost pentru ca acest guvern să plece acasă. Ea a precizat că nimeni nu i-ar ierta dacă nu ar încerca să dea jos acest Guvern.

„Românii au dat un vot împotriva poliţiei politice”, a spus Raluca Turcan. Sunteţi guvernul incompetent al lui Liviu Dragnea, care îl serveşte încă, şi cel puţin doi miniştri ar trebui să fie alături de Liviu Dragnea, acum”, a spus lidera deputaţilor PNL.

Raluca Turcan a mai spus că premierul nu iese, după această moţiune, nici mai competent nici mai horătât, iar demersul Opoziţiei este unul legitim.

„Nu există un lucru mai mare din partea unui om politic, pentru ţară, decât să asculte de vocea poporului, să le spună ceea ce poate face în interes public. Opoziţia a făcut exact ce trebuia să facă, să folosească acest instrument parlamentar pentru a demite Guvernul Dăncilă”.

„Oricând putem să oferim României decizii care să nu ne ducă în situaţia de a plăti 15 milioane de lei dobânzi la datoria publică. Putem oferi oricând un Guvern care să facă, legal, studiile de fezabilitate, să demarăm construcţiile de autostrăzi, să corectăm legislaţia pe justiţie. Singurii care taie sunteţi dumneavoastră”, a spus Turcan, precizând că moţiunea de cenzură a fost semnată de 6,5 milioane de români.

Florin Iordache: E ipocrit să acuzi Guvernul să nu a anticipat prezenţa la vot, după ce spuneaţi că a fost şi peste aşteptările voastre”

UPDATE ora 15.20 Deputatul PSD Florin Iordache a acuzat Opoziţia de ipocrizie.

„E ipocrit să acuzi Guvernul să nu a anticipat prezenţa la vot, după ce spuneaţi că a fost şi peste aşteptările voastre”, a spus deputatul PSD către Opoziţie.

El i-a acuzat pe aceştia că au profitat din plin de organizarea referendumului în aceeaşi zi cu alegerile europarlamentare. „Dacă eraţi oneşti, îi cereaţi preşedintelui să nu organizeze referendumul în aceeaşi zi”, a spus şeful comisiei speciale pentru modificările din justiţie.

„Văd că nu mai aveți nicio declarație politică neînsoțită de plângeri penale. Este maximă ipocrizie să ne spui că acest Guvern adoptă prea multe OUG, dar vă faceți că nu vedeți faptul că domnul președinte atacă toate deciziile majorității la Curtea Constituțională. Chiar și dumneavoastră v-ați făcut un obicei din atacul la CCR. Cum poți să iei decizii, când ești blocat pe linie.”, a spus Florin Iordache.

„Dacă blocaţi Parlamentul cu sesizări la CCR, nu mai sunteţi ipocriţi, să ne acuzaţi că apelăm la Ordonanţe de Urgenţă”, a mai spus el.

„Austeritate, asta este normalitatea voastră”, le-a mai spus Iordache celor din Opoziţie, el arătând că cei din PSD nu vor permite ca această moţiune de cenzură să treacă şi să revină austeritatea.

Dăncilă, către Opoziţie: „Este clar că nu reprezentați o alternativă la guvernare. Sunteţi alianţa austerităţii !”

UPDATE ora 14.40 Premierul Viorica Dăncilă a declarat, în plen, că este a treia oară când vine în Parlament, la moţiune. „Observ aceeaşi atitudine a Opoziţiei, mistificarea adevărului, suprematia jignirilor in fata politicii bunului simt, lipsa unor soluţii si a unui program de guvernare „, a spus aceasta, precizând că a sperat că va găsi măcar o idee constructivă.

„Întregul text al moţiunii arată incapacitatea Opoziţiei de a livra o alternativă”, a spus Dănciă.

„Vă întreb cu toată sinceritatea, chiar vă doriţi să schimbaţi acest Guvern? Chiar doriţi să ajungeţi la guvernare? Eu ştiu că nu!” a mai spus Dăncilă, afirmând Opoziţia doreşte doar să taie salarii, subvenţii, tichete de vacanţă.

„Nu am vazut din partea dumnavoastră nicio măsură concretă, idee despre economie, program de guvernare. Am vazut însă declaraţile publice ale liderilor dvs, am văzut că vreţi să tăiaţi subvenţii. Consideraţi salariul mediu nociv, vreţi să taxaţi oameni din IT, să eliminaţi vouchere de vacanta, să daţi oameni afară”, a spus ea.

Premierul a vorbit despre „amatorismul” Opoziţiei, şi a precizat că românii ştiu să facă diferenţa.

„Am sperat că voi găsi o idee constructivă în moțiunea de cenzură, nu am găsit. De fapt întregul text arată un singur lucru, încapacitatea opoziției de a livra un proiect serios pentru binele acestei țări. Este clar că nu reprezentați o alternativă la guvernare” a afirmat şefa Executivului.

Viorica Dăncilă s-a lăudat cu cea mai mare creştere economică. Ea a mai spus că efectivul salariaţilor este la maximum ultimilor 20 de ani, şi numărul de şomeri, la nivelul minim al ultimilor 28 de ani.

„Românii o duc mai bine. Nu o spun eu, o spune Eurostat”, a spus Dăncilă, precizând că românii au venituri mai mari, îşi cumpără maşini, iar pesionarii nu mai aleg între alimente şi medicamente.

„Acest Guvern are toată determinarea să îşi continue mandatul. Guvernarea este despre ceea ce faci, nu despre circ, jigniri şi instabilitate. Dacă veţi ajunge la guvernare, veţi fi obligaţi să vorbiţi despre ceea ce nu aţi stabilit că veţi face”, a spus ea.

Dăncilă a continuat: „Ce le propuneţi românilor, ce vor câştiga dacă veniţi la guvernare? Austeritate? Dacă este aşa, să va asumaţi public că sunteţi alianţa austerităţii”.

„Aruncați cu vorbe goale, pentru că nu puteți răspunde la datele pe care vi le punem în față. Ne acuzați de lipsa investițiilor, o vorbă goală, la care eu răspun cu date concrete. În primele luni ale anului, investițiile publice s-au majorat cu 10 %”, a spus premierul.

Dăncilă a mai arătat că Opoziţia critiă parteneriatul public – privat, prin care se pot face investiţii.

„Dacă vorbim de parteneriatul public privat, mă văd nevoită să mai demontez o minciună pe care o rostogoliți, că astfel de proiecte nu pot fi finanțate cu fonduri europene. Este prevăzut în proiect că 25% din investiții pot fi făcute cu fonduri europene”, a spus Viorica Dăncilă în Parlament.

Şefa Executivului a menţionat că, pe baza acestui program pe care cei din Opoziţie l-au contestat, PIB-ul României crește cu 266 miliarde de lei, mai mult decât a crescut în toate guvernările anterioare.

„Lucrurile avansează rapid și vă dau și câteva exemple: proiectul autostrăzii Ploieşti – Braşov se află deja în faza finalizării contractului de parteneriat public-privat. Pentru proiectul autostrăzii Târgu Neamţ- Iaşi a început procedura de achiziţie publică. Alte trei proiecte strategice de investiţii au studiile de fundamentare finalizate, urmând să fie cât de curând aprobate de Guvern”, a afirmat aceasta.

Premierul a arătat că o altă minciună pe care o răspândesc cei din Opoziţie în textul moțiunii este că Guvernul nu ar fi respectat termenul legal de a mări pensiile de la 1 ianuarie 2019.

„Vă rog să încetați cu această mare ipocrizie. Începând din 2017, pensiile s-au mărit în avans față de termenul legal. Înțeleg că vă e greu să pricepeți. E normal, dumneavoastră sunteți cei care ați tăiat veniturile românilor, așadar, nu puteți să înțelegeți creșterile. Dar vă reamintesc eu. Am majorat pensiile în ianuarie 2017, cum prevedea legea. Dar în același an, în iulie 2017 le-am majorat a doua oară, în avans față de 1 ianuarie 2018. La fel, anul trecut, la 1 iulie am majorat în avans față de 1 ianuarie 2019. Iar majorarea care urmează de la 1 septembrie în acest an nu e o întârziere față de ianuarie 2019, ci o creștere în avans față de ianuarie 2020”, a spus ea.

Dăncilă a făcut apel, în final, la rațiune și la bun simț.

„Această moțiune nu vine cu argumente valide și nici nu oferă o soluție pentru problemele țării. Mai grav, avem partide, semnatare ale moțiunii, care au declarat deschis că, în cazul în care moțiunea trece, nu vor participa în viitoarea formulă de guvernare. Și atunci vin și întreb: care e soluția politică a acestei moțiuni și unde e responsabilitatea partidelor care o susțin? Țara are nevoie de stabilitate și de continuitate în lucrurile bune pe care le-am realizat până acum. Am încrederea că și majoritatea parlamentară pe care se bazează actuala guvernare, dar și parlamentarii responsabili din Opoziție, sunt conștienți de acest lucru. Îi îndemn, deci, pe aceștia să nu voteze moțiunea și să refuze intrarea României în haos.”, le-a transmis aceasta parlamentarilor.


Doar 250 de parlamentari sunt prezenţi în plen, la moţiunea de cenzură, din totalul de 465

UPDATE ora 14.10 Şedinţa plenului reunit a început la ora 14.00.

Sunt prezenţi în plen 250 de parlamentari, din totalul de 465. Şedinţa începe cu citirea textului moţiunii de cenzură, urmată de dezbateri din partea tuturor grupurilor parlamentare.

Textul moţiunii este citit de deputatul USR Cristina Prună.

UPDATE ora 13:50. Premierul Viorica Dăncilă a ajuns la Parlament. Șefa interimară a PSD urmează să aibă o întâlnire cu parlamentarii PSD, dar și cu miniștrii din Cabinetul său, înaintea începerii dezbaterii moțiunii de cenzură.

UPDATE | Moţiunea de cenzură a fost respinsă de Parlament. Guvernul Dăncilă rămâne în funcţie - VIDEO


Turcan: „Avem cele mai mari șanse să dăm jos un Guvern care a gazat români în 10 august!”

UPDATE ora 11.00 Lidera deputaţilor PNL, Raluca Turcan a scris pe Facebook că negocierile pentru moţiune se duc până în ultima clipă.

„Astăzi, parlamentarii vor arăta dacă au înțeles ceva din votul românilor din 26 mai. Negocieri pentru trecerea moțiunii de cenzură se poartă până în ultima secundă! Mai sunt câteva ore până la vot. Avem cele mai mari șanse să dăm jos un Guvern care a gazat români în 10 august, a umilit diaspora la vot, a pus parole de acces în orașe, a arestat protestatari pașnici și a făcut orice pentru a îngenunchea justiția și a scoate România din UE. Astăzi, fiecare vot contează!

Premierul spune că are încredere în colegii de la PSD şi de la ALDE

UPDATE ora 10.00 Premierul Viorica Dăncilă anunţă că nu are emoţii în privinţa rezultatului moţiunii şi că are încredere în parlamentarii de la PSD şi ALDE.

„Nu am nicio emoţie, am încredere în colegii mei, am încredere în partenerii de alianţă”, a declarat Viorica Dăncilă.

Întrebată dacă va discuta cu parlamentarii din PSD sau cu liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, şeful Executivului a răspuns că nu mai este necesar. „Nu cred că este nevoie. Sunt oameni în care am încredere. Oameni care dau dovadă de foarte multă responsabilitate şi astăzi vom vedea rezultatul”, a răspuns Dăncilă.

Moţiunea de cenzură a fost depusă şi citită săptămâna trecută în plen de deputatul liberal Gigel Ştirbu.

Parlamentarii au revenit, astăzi, la muncă, după minivacanţa de Rusalii, şi vor vota moţiunea de cenzură. Dezbaterea începe la ora 14.00, iar votul va fi secret, cu bile.

Cum stau calculele în Parlament: Opoziţiei îi lipsesc peste 20 de voturi pentru a trece moţiunea

173 de aleşi au semnat moţiunea de cenzură, însă pentru ca Guvernul Dăncilă să fie demis este nevoie de 233 de voturi, majoritatea simplă în actualul Legislativ.

PSD şi ALDE au anunţat, deja, oficial, că vor participa la dezbaterea moţiunii, însă, la vot, vor sta în bănci.

Premierul Viorica Dăncilă, preşedinte interimar al PSD, anunţa, după şedinţa CExN a partidului, că parlamentarii PSD care vor vota moţiunea de cenzură riscă să fie excluşi din partid de organizaţiile din care fac parte.

Conform calculelor, parlamentarii Opoziţiei sunt: 93 – PNL, 40 – USR, 17 – PMP, 30 – UDMR, iar PRO România are 24.

În total, Opoziţia se bazează, astfel, pe 204 voturi.

De cealaltă parte, PSD are 208 parlamentari, iar ALDE – 31, adică 239 de deputaţi şi senatori, din partea Puterii.

Mai sunt 17 deputaţi ai minorităţilor naţionale, care ar putea fi atraşi, la negocieri, să voteze moţiunea, precum şi 5 parlamentari neafiliaţi, însă chiar şi aşa, voturile sunt insuficiente, fiind necesare şi voturi din partea PSD şi ALDE.

Viorica Dăncilă, la a treia moţiune de cenzură care o vizează

A doua moţiune de cenzură la adresa Guvernului condus de Viorica Dăncilă a fost depusă în sesiunea trecută, şi a fost votată pe 20 decembrie, fiind intitulată „Ajunge! Guvernul Dragnea – Dăncilă, rușinea României!”.

Senatorii și deputații PSD, ALDE și UDMR s-au aflat în sală însă nu și-au exprimat votul.

Au fost 161 voturi „pentru” și 3 „împotrivă”, mai puține voturi decât semnăturile strânse pentru depunerea moţiunii – 163, și mai puține decât voturile strânse la moțiunea din luna iunie, când au fost 166.

Prima moţiune s-a depus în iunie 2018, şi a fost respinsă de Parlament. S-au înregistrat 166 de voturi ”pentru” și 4 ”împotrivă”. 

Citeşte şi: Traian Băsescu: ”Nu va trece moțiunea; nu există un plan comun al opoziției”


Bianca Andreescu, întrebată direct: „Dacă sunt lesbiană? Hai s-o lămurim”
PARTENERI - GSP.RO
Bianca Andreescu, întrebată direct: „Dacă sunt lesbiană? Hai s-o lămurim”
Horoscop 22 ianuarie 2021. Vărsătorii se văd prinși în capcana responsabilităților pe care nu le înțeleg
HOROSCOP
Horoscop 22 ianuarie 2021. Vărsătorii se văd prinși în capcana responsabilităților pe care nu le înțeleg
VIDEO. Gestul făcut de Melania Trump când a coborât din avion. Imaginile au devenit virale
Știrileprotv.ro
VIDEO. Gestul făcut de Melania Trump când a coborât din avion. Imaginile au devenit virale
O studentă a fost găsită moartă lângă maşina sa, în condiţii misterioase. Ce au observat poliţiştii când s-au uitat pe camere
Telekomsport
O studentă a fost găsită moartă lângă maşina sa, în condiţii misterioase. Ce au observat poliţiştii când s-au uitat pe camere
Sore și Lidia Buble, protagonistele unui editorial fashion dintr-un viitor în care ochelarii de soare au microfon (PUBLICITATE)
PUBLICITATE
Sore și Lidia Buble, protagonistele unui editorial fashion dintr-un viitor în care ochelarii de soare au microfon (PUBLICITATE)