De Valentina Postelnicu,

Preşedintele de şedinţă, Marcel Ciolacu, a spus că la citirea moţiunii nu este nevoie de cvorum, în condiţiile în care sala de plen era goală.

Moţiunea de cenzură intitulată „Guvernul Dăncilă trebuie demis! Fără OUG-uri, fără parole de acces şi fără cozi la vot” a fost depusă miercuri.

Documentul a fost semnat de 173 de parlamentari PNL, USR, PMP şi UDMR şi neafiliaţi, iar pentru a fi adoptată este nevoie de 233 de voturi favorabile.

În textul moţiunii se arată că România are nevoie urgentă de un guvern cu o viziune proeuropeană, cu maximum 15 ministere, nu cu 27, orientat către priorităţile de dezvoltare a ţării: educaţia, sănătatea, investiţiile publice şi atragerea fondurilor europene.

Semnatarii moţiunii de cenzură atrag atenţia că „viitorul guvern are obligaţia să-şi dea tot concursul pentru implementarea unui sistem de vot modern şi actual care să permită în mod efectiv fiecărui cetăţean român aflat în străinătate să voteze”.

Dezbaterea şi votul pe moţiune vor avea loc marţi, după Rusalii.

Deputatul USR Iulian Bulai a comentat, pe Facebook, lipsa parlamentarilor Puterii din plenul reunit.

„PSD-ALDE a fugit. Tot guvernul e absent. Nu vor să audă cât de gravă este situația în țară. Victoria noastră de pe 26 mai obligă țara la o schimbare. Mai devreme sau mai târziu vom reuși.”, a scris el.

Citeşte şi: Tudor Giurgiu a dezvăluit pentru Libertatea tema următorului său film: „Masacrul de la Fântâna Albă, din 1941, când rușii au omorât aproape 3.000 de români”

O sportiva a fost călcată de tren, în timp ce avea căștile pe urechi. Tanara avea doar 18 ani
GSP.RO

O sportiva a fost călcată de tren, în timp ce avea căștile pe urechi. Tanara avea doar 18 ani

Horoscop 21 noiembrie 2019. Capricornii au tendința să fie mai duri cu cei din jur
HOROSCOP

Horoscop 21 noiembrie 2019. Capricornii au tendința să fie mai duri cu cei din jur