Mergi direct la conținut »
Muncitorii din Iași, filmați când "strângeau frunze" cu mașina de tuns iarba. Imaginile au devenit virale / VIDEO
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Muncitorii din Iași, filmați când "strângeau frunze" cu mașina de tuns iarba. Imaginile au devenit virale / VIDEO

Muncitorii din Iași, filmați când „strângeau frunze” cu mașina de tuns iarba. Imaginile au devenit virale / VIDEO

Doi muncitori din Iași au ales o metodă neobișnuită de a tunde iarba. Bărbații au fost filmați de un trecător în timp ce tăiau frunzele uscate căzute pe asfalt cu mașina de tuns iarba. Reprezentanții Primăriei Iași spun că frunzele sunt „aspirate de autocositoare”, însă, în imagini se vede cum, ele sunt de fapt doar mărunțite.

Muncitorii, care sunt angajați ai Primăriei din Iași, au fost filmați în timp ce voiau să tundă iarba. În loc să strângă frunzele, au decis să le taie cu motocoasa pentru a ajunge la iarba de dedesubt.

Reprezentanții Primăriei Iași au explicat de ce muncitorii au ales această metodă cel puțin bizară.

„Prin tunderea gazonului peste covorul acela de frunze, acestea sunt aspirate de autocositoare și sunt îndepărtate”, a declarat, pentru Prima TV, Laurențiu Ivan, director Servicii Publice Primăria Iași.

Realitatea îl contrazice însă pe purtătorul de cuvânt al Primăriei Iași. Pe înregistrare se vede cum frunzele nu sunt aspirate, ci doar mărunțite.

Oficialii de la Primărie spun că este nevoie de tunderea gazonului chiar dacă afară este toamnă.

„Este necesară tunderea lui chiar dacă la un interval mai mic decât cel normal. Dacă vara tundem o dată sau de două ori pe săptămână, acum tundem gazonul la un interval de două săptămâni”, a precizat Ivan, conform sursei citate.

Unii specialiști sunt de părere că frunzele fărâmițate se vor descompune mai repede și vor ajuta la fertilizarea gazonului.


Citește și Există viață după pestă: Crăciun cu iepuri și gogoșari! Reporterii Libertatea s-au întors, după trei luni, în satul Luciu din județul Ialomița


 

 
 
Close
Închide
  Close