Mergi direct la conținut »
NASA transmite LIVE misiunea efectuată de doi cosmonauți în exteriorul ISS
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > NASA transmite LIVE misiunea efectuată de doi cosmonauți în exteriorul ISS

NASA transmite LIVE misiunea efectuată de doi cosmonauți în exteriorul ISS

Televiziunea Agenției spațiale americane transmite în direct, miercuri, o misiune în exteriorul Stației Spațiale Internaționale (ISS), cu o durată estimată la cinci ore și jumătate, efectuată de doi cosmonauți ruși începând de la ora 12:30 GMT.

De Gabriel Stoica,

În cadrul misiunii, Yuri Malenchenko și Sergey Volkov, din cadrul Agenției spațiale ruse (Roscosmos), ingineri de bord ai Expediției 46 de pe stația spațială, vor purta costume speciale Orlan, de concepție rusească, și vor ieși din avanpostul orbital pentru a recupera o parte dintre materialele folosite în experimente pe modulele Zvezda și Poisk și pentru a instala unele dispozitive de ancorare pe exteriorul ISS menite să ușureze viitoarele ieșiri în spațiu ale membrilor echipajului.

Aceasta va fi cea de-a 193 misiune de ieșire în afara ISS. Pentru Malenchenko, va fi cea de-a șasea acțiune de acest gen, iar pentru colegul său, Volkov, cea de-a patra.

TRANSMISIUNEA LIVE, AICI

Close
Închide
  Close