De Dragoș Tănase,

Administratorul NASA, Jim Bridenstine, a declarat, marţi, într-un eveniment difuzat pe internet, că i-ar plăcea ca fiica sa, în vârstă de 11 ani, să se poată vedea în postura unei astronaute care va pleca pe Lună în 2024, precizând că în anii ’60 tinerii nu aveau acest tip de repere.

Bridenstine a evidenţiat „marele vot de încredere” pe care Administraţia Trump a acordat-o NASA prin alocarea unei tranşe suplimentare de 1,6 miliarde de dolari. Preşedintele SUA, Donald Trump, a anunţat luni pe contul său de Twitter reluarea zborurilor spre Lună şi Marte.

Responsabilul NASA, citat de Agerpres, a precizat că misiunea din 2024 va fi doar începutul şi că scopul său este o prezenţă susţinută pe Lună şi trimiterea în fiecare an a unui echipaj.

În 2011, NASA a pus capăt zborurilor navetelor sale spaţiale, iar de atunci depinde de Rusia pentru a-şi transporta astronauţii pe Staţia Spaţială Internaţională (ISS).

Recent, Canada a anunțat, prin vocea premierului Justin Trudeau, că va colabora cu Agenţia Spaţială americană NASA pentru revenirea pe Lună. Mai mult, va participa la crearea staţiei Gateway, care va servi ca releu în timpul călătoriilor între Pământ şi satelitul său natural.

În iulie se vor sărbători 50 de ani de la sosirea primului om pe Luna la bordul misiunii Apollo 11. În cadrul acelei misiuni, care a plecat de pe Terra la 16 iulie 1969 şi a ajuns după patru zile pe Lună, Buzz Aldrin şi Neil Armstrong, ambii astronauţi americani, au făcut primii paşi pe suprafaţa Lunii.

NASA a confirmat că pe Lună există apă îngheţată. „O posibilă resursă pentru viitoarele expediţii umane”.

Foto: NASA


Citește și:

FOTO | Imagine uimitoare cu „aurora-dragon” publicată de NASA


 

Dana Budeanu, dată pe spate de Becali: "E singurul bărbat din România care știe. E de neegalat în România!" Ce a încântat-o
GSP.RO

Dana Budeanu, dată pe spate de Becali: "E singurul bărbat din România care știe. E de neegalat în România!" Ce a încântat-o

Horoscop 11 decembrie 2019. Berbecii pot deveni mai înțelegători cu cei din jur
HOROSCOP

Horoscop 11 decembrie 2019. Berbecii pot deveni mai înțelegători cu cei din jur