Mergi direct la conținut »
Ştiri Libertatea > Ştiri > EXCLUSIV/ Nathalie, văduva lui Ekeng, face dezvăluiri șocante: ”Celei mici îi e dor de Patrick, cere să mergem la mormânt. Patrick junior e bolnav, are probleme cu respirația și a ajuns la Urgențe!”

EXCLUSIV/ Nathalie, văduva lui Ekeng, face dezvăluiri șocante: ”Celei mici îi e dor de Patrick, cere să mergem la mormânt. Patrick junior e bolnav, are probleme cu respirația și a ajuns la Urgențe!”

La București a început procesul morții lui Ekeng. E la al doilea termen. Medicul inculpat, prezent la Judecătoria Sectorului 2. Mihaiela Duță, nu-și recunoaște fapta. Urmează noi audieri, pe 24 octombrie. În Camerun și în Franța e durere și tristețe. Soția fostului fotbalist al lui Dinamo, Nathalie, face declarații șocante într-un interviu pentru Libertatea.

De Mihai Toma,

Libertatea: Nathalie, ce faci, cum ești?
Nathalie Ekeng: Am fost la Yaounde, în Camerun, m-am întorc acasă, la Le Mans, în Franța. Am fost să ne vedem cu familia lui Patrick. Iar fetița plânge mereu, zice că îi e dor de Patrick și cere să mergem acolo, să sărute mormântul…Asta fac!
  • Patrick și Nathy au doi copii, pe Kim Anaia (4 ani și șase luni), și pe micul Patrick junior, 1 an și zece luni, născut după decesul fostului jucător de la Dinamo.
Ai mai ținut legătura cu cineva de la Dinamo?
Legătura o țineam prin Adrian (n.r. – nu îi cunoaște numele de familie, dar e vorba de Adrian Alexandrescu, directorul de relații internaționale în cadrul clubului), el era singurul care vorbea franceză. Singurii bani pe care i-am primit de la club sunt 5.000 €, atunci când a trebuit să facem locul de mormânt al lui Patrick.

«Au vrut să nu mai aibă treabă cu noi și să nu ne mai dea nimic»

Ești supărată sau doar mi se pare?
Clubul Dinamo a profitat  de o mică ceartă pe care am avut-o cu fratele lui Patrick, Jack, la hotel, în București, pentru cum trebuia să ne trimită lucrurile lui din apartament. Asta nu avea legătură cu împărțirea bunurilor după tragedie. Au făcut din asta un mare scandal în presă și peste tot, ne-au pus într-o lumină proastă, doar să nu mai aibă nici o treabă cu noi și să nu ne mai dea nimic. Asta e părerea mea.
Cum adică?
Mi-au tot zis că au cheltuit foarte mulți bani cu repatrierea lui și nu pot să mă ajute. Aveam doar ajutor de la familie și prieteni, de la Dinamo nimeni nu m-a mai băgat în seamă. Nici mamei lui Patrick nu i-au dat nimic niciodată.
Despre ce era vorba?
Despre salariul lui restant până la terminarea contractului. Repet, nu am primit suma nici în ziua de azi. Am înțeles că fuseseră și bani adunați de suporteri, nici nu am știut de existența lor până nu s-ar fi făcut pierduți. Știu că a ieșit scandal între Dinamo și galerie.

După moartea fotbalistului, clubul din Ștefan cel Mare anunța că a decis să achite familiei toți banii din contractul acestuia. Înțelegerea expira la finele lui 2016. Ekeng încasa un salariu lunar de 6.500 de euro și soția lui Ekeng, Nathalie, dorea să primească 52.000 de euro, echivalentul a opt salarii. Clubul a achitat peste 70.000 de euro cheltuieli de înmormântare, inclusiv repatrierea corpului neînsuflețit al fostului său jucător în Camerun. “Pentru salariile rămase, cei de la Dinamo mi-au zis că nu au nici o obligație”, afirmă Nathalie.

«Vreau ca oamenii să fie oameni, nu câini»

La București a început procesul, a fost al doilea termen.
Singurul lucru pe care-l pot spune e că aștept ziua în care se va face dreptate și toți cei vinovați vor plăti. Începând cu cei care și-au dat acordul că Patrick e apt să joace. Noi știm cum este în România, toți vorbesc în stânga și în dreapta, e simplu să se pună o semnătură pe un act chiar și atunci când nu ar trebui.
Acuzi pe cineva direct, acum, la aproape mai bine de doi ani…
Nu, vreau doar ca oamenii să fie oameni, nu câini! Nici la nașterea celui mic nu a sunat nimeni să vadă cum a fost sau cum e, nu interesează pe nimeni de la Dinamo cum îmi cresc copii. Moartea soțului meu a costat 5.000 €.  Ce s-a întâmplat cu salariul lui Patrick, cu banii suporterilor, cu ajutorul promis? Întrebați la Dinamo! Spun peste tot că mi-au oferit deja ce era nevoie, ce să mai facă ei pentru mine, o sărmană văduvă? Dacă murim de foame? Îmi este foarte greu. E dificil! Noroc cu prietenii lui Patrick, mă ajută.
Cum sunt copiii?
Ei sunt forţa mea, pentru ei trăiesc. Dar uite, acum tremur toată. Patrick junior e bolnav, tocmai s-a operat la nas, pentru a doua oară. Prima dată s-a întâmplat în aprilie, însă nu a fost ok, și a fost nevoie de a doua intervenție. I s-a făcut rău, are mari probleme cu respirația, l-am dus la Urgențe. Și soțul meu iubit avea probleme de respirație și fusese operat de câteva ori.

Traseul dosarului lui Ekeng

  • 7 mai 2016 – s-a deschis dosar penal in rem pentru moarte suspectă
  • 6 iulie 2016 – Mihaiela Duță a fost audiată de procurorii de la Parchetul Capitalei
  • 7 ianuarie 2018 – s-a încheiat expertiza
  • 8 februarie 2018 – medicul Duță a fost trimis în judecată
  • 12 septembrie 2018 – dosarul iese din camera preliminară și trece pe sală
  • 26 septembrie – al doilea termen
  • 24 octombrie – urmează al treilea termen
CTP: ”Alegerile anticipate sunt o măsură de bun simț, utilizată acum de nesimțiți”. Ce spune despre Klaus Iohannis
Recomandări

CTP: ”Alegerile anticipate sunt o măsură de bun simț, utilizată acum de nesimțiți”. Ce spune despre Klaus Iohannis

Explicaţiile uluitoare ale lui Dincă din rechizitoriul DIICOT. Cum susţine el că a aflat numărul de telefon al bunicului Luizei
Recomandări

Explicaţiile uluitoare ale lui Dincă din rechizitoriul DIICOT. Cum susţine el că a aflat numărul de telefon al bunicului Luizei

Reacție dură a șefei Casei de Sănătate în cazul medicilor mituiți de companiile pharma
Recomandări

Reacție dură a șefei Casei de Sănătate în cazul medicilor mituiți de companiile pharma

Medicul Mihaiela Duță a pledat nevinovat

Medicul inculpat în procesul morții lui Ekeng a fost prezent la Judecătoria Sectorului 2 pe 26 septembrie. Mihaiela Elena Duță, inculpată sub acuzația de ucidere din culpă, e de miercuri prima persoană judecată în cazul morții fostului fotbalist de la Dinamo. Doctorul nu își recunoaște fapta și cere judecarea personal, nu pe procedură simplificată. Avocatul medicului spune că va contesta diferențele de timp constatate la urmărirea penală, precizând că există multiple erori în calcularea timpului de intervenție, dar și raportul întocmit de IML. La primul termen, Duță, medicul de pe ambulanța Puls care ar fi trebuit să îl resusciteze pe fotbalistul dinamovist, nu a venit, motivând că are un copil de două luni, iar președintele Completului C2, Bogdan Stănculescu, a decis amânarea cazului.

Pe 6 mai 2016, în minutul 70 al meciului Dinamo – Viitorul 3-3, Patrick Ekeng s-a prăbușit pe gazon la scurt timp după ce a intrat pe teren. Ambulanța Puls aflată la stadion l-a transportat direct la Spitalul Floreasca, fără ca un cadru medical să îi facă manevre de resuscitare, deși fotbalistul se afla în stop cardio-respirator. Acesta a decedat la spital. În urma autopsiei s-a constatat că jucătorul camerunez, 26 de ani, a decedat din cauza unei probleme cardiace. 

Medicul inculpat în procesul morții lui Ekeng, prezent la Judecătoria Sectorului 1. Mihaela Duță nu-și recunoaște fapta

Dorin Rotariu era foarte bun prieten cu Ekeng: FOTO: GSP

Dorin Rotariu era foarte bun prieten cu Ekeng: FOTO: GSP

Close
Închide
  Close