Mergi direct la conținut »
Nicușor Dan, prima reacție după hotărârea Înaltei Curți: Mă bucur că a fost admisă contestaţia depusă de Alianţa USR-PLUS la decizia BEC
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Nicușor Dan, prima reacție după hotărârea Înaltei Curți: Mă bucur că a fost admisă contestaţia depusă de Alianţa USR-PLUS la decizia BEC

Nicușor Dan, prima reacție după hotărârea Înaltei Curți: Mă bucur că a fost admisă contestaţia depusă de Alianţa USR-PLUS la decizia BEC

Deputatul Nicuşor Dan a postat, vineri seară, pe Facebook, un mesaj prin care și-a exprimat bucuria că ICCJ a acceptat contestaţia Alianţei USR PLUS la decizia BEC, afirmând că esența democrației este ca oamenii că găsească pe buletinele de vot opțiunea pe care o doresc.

De Andreea Radu,

Nicuşor Dan s-a înscris în USR, pentru a putea semna alianţa USR-PLUS, în vederea validării acesteia pentru alegerile parlamentare din 26 mai.

USR şi PLUS pot candida împreună la alegerile europarlamentare, după ce ICCJ a admis contestaţia la decizia BEC care interzicea participarea alianţei celor două partide la scrutin.

ICCJ a acceptat contestaţia celor două partide, decizia BEC fiind astfel anulată. Decizia pronunţată vineri seară de ICCJ este definitivă.

„Admite contestaţia formulată de contestatorii Uniunea Salvaţi România, Partidul Libertate, Unitate şi Solidaritate şi Alianţa 2020 USR PLUS. Anulează Decizia nr. 3D/07.03.2019 emisă de Biroul Electoral Central. Admite protocolul de constituire a alianţei electorale „Alianţa 2020 USR PLUS”. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 08 martie 2019”, a decis vineri seară instanţa.

În urma deciziei ICCJ, Nicușor Dan a scris pe Facebook: „Mă bucur că a fost admisă contestaţia depusă de Alianţa USR-PLUS la decizia BEC, în ciuda stângăciilor procedurale. Aceasta este esenţa democraţiei, ca cetăţenii să găsească pe buletinele de vot şi opţiunea pe care doresc să o aleagă”.


USR-PLUS acuză un abuz, BEC invocă o eroare. Metoda prin care puteau Dacian Cioloş şi Dan Barna să evite respingerea alianţei


 

 

Close
Închide
  Close