Mergi direct la conținut »
UPDATE/ USR a decis să susţină parteneriatul civil. Când va anunţa Nicuşor Dan dacă se întoarce în USR
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > UPDATE/ USR a decis să susţină parteneriatul civil. Când va anunţa Nicuşor Dan dacă se întoarce în USR

UPDATE/ USR a decis să susţină parteneriatul civil. Când va anunţa Nicuşor Dan dacă se întoarce în USR

Nicușor Dan s-ar putea întoarce în USR. Sâmbătă, Comitetul Politic al USR se reunește pentru a decide poziționarea partidului față de revizuirea Constituției. 

UPDATE ora 21:55. Comitetul Politic Național al USR a decis, sâmbătă, cu 77 de voturi pentru, susţinerea parteneriatului civil. În ceea ce priveşte poziţia faţă de revizuirea Constituţiei, BPN a decis ca membrii USR să hotărască fiecare cum se vor poziţiona faţă de iniţiativă.

Nicuşor Dan va anunţa o decizie referitoare la întoarcerea în partid după referendumul intern, programat în prima parte a lunii august.

Astăzi a avut loc Comitetul Politic Național al USR, convocat ca urmare a deciziei Biroului Național de poziționare împotriva modificării articolului 48 din Constituție și a demisiei subsecvente a președintelui partidului Nicușor Dan.

După dezbateri foarte consistente și contondente de peste 7 ore CPN a luat astăzi o decizie de susținere a parteneriatul civil (Vot: 77 pentru, 1 împotrivă, 7 abțineri), dar și una de păstrare a libertății de opinie a membrilor săi față de inițiativa de modificare a Constituției (Vot: 56 pentru, 33 împotrivă, 4 abțineri).

Nicușor Dan a declarat că decizia unei eventuale reveniri în partid o va lua după rezultatele referendumului intern, programat în prima parte a lunii august, pentru a avea în vedere poziția membrilor partidului.

Comitetului Politic al partidului s-a reunit sâmbătă, pentru a analiza situaţia creată de demisia lui Nicuşor Dan. Comitetul avea opţiunile de a invalida decizia de poziţionarea a partidului faţă de referendumul pentru revizuirea Constituţiei.

Nicușor Dan a decis, pe 1 iunie, să plece din funcția de președinte al USR și din partid. Decizia a fost luată după ce liderii partidului au decis să se poziționeze împotriva inițiativei privind redefinirea familiei tradiționale ca uniune între bărbat și femeie. Încă de atunci, Nicușor Dan a anunțat că, dacă se reconsideră în interiorul partidului acea decizie privind poziționarea în cazul familiei tradiționale, va reveni în partid.

Scandalul a pornit după ce liderii USR au decis să se poziționeze împotriva inițiativei privind redefinirea familiei tradiționale ca uniune între bărbat și femeie. Fostul lider a declarat, la Parlament, într-o conferință de presă, că, dacă se reconsideră în interiorul partidului acea decizie privind poziționarea în cazul familiei tradiționale, va reveni în partid.

Fiica cea mică a lui Adrian Minune, pe scena „Vocea României“: „Se poate şi fără banii lui tati“. Cum a reacţionat Chirilă după prestaţia sa
Recomandări

Fiica cea mică a lui Adrian Minune, pe scena „Vocea României“: „Se poate şi fără banii lui tati“. Cum a reacţionat Chirilă după prestaţia sa

„E o chestiune de onoare și asta antrenează demisia mea, astăzi, din USR. Nu e nimic dramatic, este o construcție cu mulți oameni și în construcția aceasta a apărut o majoritate care vrea să meargă într-o anumită direcție. Nu cred că este o direcție bună. Le urez succes. Rămân disponibil pentru politica românească și pentru USR, dacă partidul, printr-un for mai înalt decât cel de ieri, își reconsideră poziția”, a spus Nicușor Dan, în conferința de presă în care și-a anunțat plecarea din partid.

Clotilde Armand i-a cerut lui Nicușor Dan, într-un mesaj postat pe Facebook, să nu plece din USR. „Îl invit, la fel cum el a făcut-o când avea nevoie de ajutorul nostru, să rămână lângă noi, să nu renunțe, să stea neclintit! Nicușor Dan, trebuie să continuăm împreună!”, a scris aceasta.

După demisia lui Nicușor Dan, președinte interimar al USR a fost desemnat Elek Leventevicepreședintele cu cel mai mare număr de voturi la Congres.

 
 
Close
Închide
  Close