Mergi direct la conținut »
UPDATE/ USR a decis să susţină parteneriatul civil. Când va anunţa Nicuşor Dan dacă se întoarce în USR
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > UPDATE/ USR a decis să susţină parteneriatul civil. Când va anunţa Nicuşor Dan dacă se întoarce în USR

UPDATE/ USR a decis să susţină parteneriatul civil. Când va anunţa Nicuşor Dan dacă se întoarce în USR

Nicușor Dan s-ar putea întoarce în USR. Sâmbătă, Comitetul Politic al USR se reunește pentru a decide poziționarea partidului față de revizuirea Constituției. 

UPDATE ora 21:55. Comitetul Politic Național al USR a decis, sâmbătă, cu 77 de voturi pentru, susţinerea parteneriatului civil. În ceea ce priveşte poziţia faţă de revizuirea Constituţiei, BPN a decis ca membrii USR să hotărască fiecare cum se vor poziţiona faţă de iniţiativă.

Nicuşor Dan va anunţa o decizie referitoare la întoarcerea în partid după referendumul intern, programat în prima parte a lunii august.

Astăzi a avut loc Comitetul Politic Național al USR, convocat ca urmare a deciziei Biroului Național de poziționare împotriva modificării articolului 48 din Constituție și a demisiei subsecvente a președintelui partidului Nicușor Dan.

După dezbateri foarte consistente și contondente de peste 7 ore CPN a luat astăzi o decizie de susținere a parteneriatul civil (Vot: 77 pentru, 1 împotrivă, 7 abțineri), dar și una de păstrare a libertății de opinie a membrilor săi față de inițiativa de modificare a Constituției (Vot: 56 pentru, 33 împotrivă, 4 abțineri).

Nicușor Dan a declarat că decizia unei eventuale reveniri în partid o va lua după rezultatele referendumului intern, programat în prima parte a lunii august, pentru a avea în vedere poziția membrilor partidului.

Comitetului Politic al partidului s-a reunit sâmbătă, pentru a analiza situaţia creată de demisia lui Nicuşor Dan. Comitetul avea opţiunile de a invalida decizia de poziţionarea a partidului faţă de referendumul pentru revizuirea Constituţiei.

Nicușor Dan a decis, pe 1 iunie, să plece din funcția de președinte al USR și din partid. Decizia a fost luată după ce liderii partidului au decis să se poziționeze împotriva inițiativei privind redefinirea familiei tradiționale ca uniune între bărbat și femeie. Încă de atunci, Nicușor Dan a anunțat că, dacă se reconsideră în interiorul partidului acea decizie privind poziționarea în cazul familiei tradiționale, va reveni în partid.

Scandalul a pornit după ce liderii USR au decis să se poziționeze împotriva inițiativei privind redefinirea familiei tradiționale ca uniune între bărbat și femeie. Fostul lider a declarat, la Parlament, într-o conferință de presă, că, dacă se reconsideră în interiorul partidului acea decizie privind poziționarea în cazul familiei tradiționale, va reveni în partid.

Minciuna consilierului PNL! Politicianul apare alături de capul clanului nu „acum 10 ani”, ci în ianuarie 2019
Recomandări

Minciuna consilierului PNL! Politicianul apare alături de capul clanului nu „acum 10 ani”, ci în ianuarie 2019

 

„E o chestiune de onoare și asta antrenează demisia mea, astăzi, din USR. Nu e nimic dramatic, este o construcție cu mulți oameni și în construcția aceasta a apărut o majoritate care vrea să meargă într-o anumită direcție. Nu cred că este o direcție bună. Le urez succes. Rămân disponibil pentru politica românească și pentru USR, dacă partidul, printr-un for mai înalt decât cel de ieri, își reconsideră poziția”, a spus Nicușor Dan, în conferința de presă în care și-a anunțat plecarea din partid.

Clotilde Armand i-a cerut lui Nicușor Dan, într-un mesaj postat pe Facebook, să nu plece din USR. „Îl invit, la fel cum el a făcut-o când avea nevoie de ajutorul nostru, să rămână lângă noi, să nu renunțe, să stea neclintit! Nicușor Dan, trebuie să continuăm împreună!”, a scris aceasta.

După demisia lui Nicușor Dan, președinte interimar al USR a fost desemnat Elek Leventevicepreședintele cu cel mai mare număr de voturi la Congres.

Close
Închide
  Close