Mergi direct la conținut »
UPDATE. USR își va alege un nou președinte după demisia lui Nicușor Dan; Președinte interimar va fi Elek Levente
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > UPDATE. USR își va alege un nou președinte după demisia lui Nicușor Dan; Președinte interimar va fi Elek Levente

UPDATE. USR își va alege un nou președinte după demisia lui Nicușor Dan; Președinte interimar va fi Elek Levente

USR își va alege un nou președinte după demisia lui Nicușor Dan. Conducerea partidului a decis, joi seară, că președinte interimar va fi Elek Levente, vicepreședintele cu cel mai mare număr de voturi la Congres. S-a mai decis convocarea Consiliului Politic al partidului în 15 zile. Acesta va decide data Congresului.

De Valentina Postelnicu,

UPDATE ora 20.50 ”Biroul Național al USR regretă decizia lui Nicușor Dan de a demisona atât din funcția de președinte, cât și din partid. Nicușor Dan a creat o nouă mișcare politică și a convins cetățeni onești să i se alăture și să voteze USR atât la alegerile locale din București, cât și la alegerile parlamentare”, a transmis USR.

Biroul Național va declanșa procedurile statutare după ce filiala USR sector 6 din București va lua act de această demisie. Potrivit statutului USR, președintele interimar va fi vicepreședintele care a obținut cele mai multe voturi la Congresul USR, Elek Levente, președintele fialalei USR Cluj.

”Un nou președinte al partidului va fi ales de Congres care se convoacă, potrivit statutului, “de îndată”. Biroul Național a decis de asemenea, cu largă majoritate, convocarea Comitetului Politic al partidului în termenul statutar de 15 zile. USR rămâne ca și până acum un partid deschis tuturor opțiunilor de conștiință ale membrilor săi prezenți și viitori. USR este al tuturor membrilor și este o mișcare profund necesară societății, un anticorp social menit să acționeze împotriva corupției transpartinice. USR va continua schimbarea pe care a început să o aducă în politică și în administrația Bucureștiului: mai multă transparență, fără corupție. USR merge mai departe!”, se mai arată în comunicatul oficial al USR.

Minciuna consilierului PNL! Politicianul apare alături de capul clanului nu „acum 10 ani”, ci în ianuarie 2019
Recomandări

Minciuna consilierului PNL! Politicianul apare alături de capul clanului nu „acum 10 ani”, ci în ianuarie 2019

 

UPDATE ora 19.20 ”Azi sunt în Arad unde colegii noștri din excelenta filială locală candidează pentru primăriile din Almaș și Covăsânț, primele alegeri locale în rural pentru USR. Am așteptări foarte mari. USR trebuie să fie un partid predictibil, cu poziționări clare și decizii luate la timp. USR merge mai departe”, a scris Cristian Ghinea pe pagina de Facebook.

”Membrii Biroului Național al partidului Uniunea Salvați România se vor întruni într-o ședință, în această seară, de la ora 18:00, iar în urma ședinței vor transmite un comunicat oficial din partea USR, după demisia de onoare a președintelui Nicușor Dan”, a anunțat USR pe pagina oficială de Facebook.

Ședința se va desfășura pe Skype, așa cum s-a întâmplat și cu ultimele ședințe ale Biroului Național al USR, care a avut loc miercuri seară și week-endul trecut.

O tânără operată de alt chirurg decât i se promisese s-a ales cu o complicație pe viață: «Am fost un experiment»
Recomandări

O tânără operată de alt chirurg decât i se promisese s-a ales cu o complicație pe viață: «Am fost un experiment»

 

Convocarea Consiliului Național vine în contextul în care Nicuşor Dan afirma, în cadrul conferinței de presă în care și-a prezentat motivele demisiei,  că în cazul în care un organism de conducere al partidului superior Biroului Naţional va anula decizia formaţiunii pe tema familiei tradiționale, atunci va reveni în partid.

Nicuşor Dan vorbește chiar despre posibilitatea convocării unui referendum intern în USR pe tema poziţionării partidului faţă de revizuirea Constituţiei, în cazul în care 200 de membri din partid vor solicita acest lucru în mod oficial.

Nicușor Dan a decis să plece din funcția de președinte al USR și din partid. Scandalul a pornit după ce liderii USR au decis să se poziționeze împotriva inițiativei privind redefinirea familiei tradiționale ca uniune între bărbat și femeie. Fostul lider a declarat, la Parlament, într-o conferință de presă, că, dacă se reconsideră în interiorul partidului acea decizie privind poziționarea în cazul familiei tradiționale, va reveni.

Close
Închide
  Close