19 Ian. 2018 15:07

Vin ninsorile abundente în Capitală. Un nou ciclon de aer rece traversează sudul țării

Distribuie

Ninsori abundente în Capitală, din 21 ianuarie. Jumătate din țară e afectată de nisnori și viscol, iar în Bucuresști e soare și vreme plăcută, ținând cont de perioada în care ne aflăm.

E adevărat că a nins și în București, spre bucuria copiilor, chiar dacă stratul de nea a fost relativ subțire, dar au fost repede dezamăgiți de dispariția zăpezii, după doar câteva zile.

Măcar șoferii au fost feriți de blocaje în trafic, fiind afectați doar de aglomerația specifică vremurilor și vremii.

Acum, însă, meteorologii anunță un ciclon de aer rece, care va intra în țară sâmbătă, pe 20 ianuarie, și ninsori abundente în sudul țării, inclusiv în Capitală, de duminică, 21 ianuarie, iar stratul de zăpadă va atinge 10-15 centimetri.

„Sâmbătă, aceste precipitații se mută, treptat, pe partea de sud-est, parțial mai rămân și în centru. Peste zi vor fi predominant ploi, dar odată cu intrarea în noaptea  de sâmbătă spre duminică se vor transforma în lapoviță și ninsoare, pentru că începe să pătrundă din nou o masă de aer mai rece”, a precizat la TVR meteorologul de serviciu, Mihai Timu.

„Din informațiile pe care le avem în acest moment, avem semnalul că se formează un nou ciclon, undeva de duminică după-amiaza cam până luni seara, și pare să afecteze de data aceasta mai ales regiunile sudice, inclusiv Capitala, unde, de duminică seara mai ales să înceapă ninsorile”, a adăugat el.

Mai mult,e risc crescut de avalanşe în Munţii Bucegi şi Făgăraş, la altitudini de peste 1.800 de metri.


CITEȘTE ȘI…AUDIO/ Klaus Iohannis a întrerupt emisia unui post de radio. De vină…pauzele prea lungi din discurs

Romeo, eroul din Satu Mare care a salvat viața unei tinere. I-a donat o parte din ficat


 

Loading...
Comentarii