MENIU CAUTĂ
09 Ian. 2019 22:15

A intrat în vigoare avertizarea de ninsori valabilă în toată țara! Cum va fi vremea în București

Distribuie

În următoarele zile se vor semnala ninsori, dar și lapoviţă şi polei, în mai mlte zone din țară, inclusiv Bucureşti, iar vântul va avea unele intensificări până la moderat, potrivit unei prognoze de ultimă oră a Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM).

Vremea în Capitală, în intervalul 9-11 ianuarie

Meteorologii anunță un nou val de ninsori, începând de azi, dar și minime de -14 grade Celsius. Astfel, până joi dimineață, ora 8:00, în Capitală, vremea va fi în general închisă şi se vor semnala precipitaţii predominant sub formă de ninsoare. Stratul de zăpadă nou depus va fi de 6 – 10 centimetri. Vântul va sufla slab şi moderat, cu rafale de cel mult 30 km/h, iar temperatura minimă, mai ridicată decât în noaptea precedentă, va fi cuprinsă între de -2 şi -1 grad.

Se vor semnala precipitaţii, mai ales seara şi noaptea, începând din dimineaţa de 10 ianuarie şi până vineri, ora 8:00, acestea fiind în general sub formă de ninsoare, însă există probabilitatea ca trecător să se semnaleze şi lapoviţă sau ploaie, ceea ce va determina apariţia poleiului.

În dimineaţa zilei de vineri, 11 ianuarie, grosimea stratului de zăpadă se va situa în jur de 12 – 16 cm, izolat mai mare. Vântul va sufla slab şi moderat, în timp ce valorile termice se vor situa în jurul valorii de 1 grad Celsius, iar cea minimă va fi de la -3 la -1 grad.

Tot în Bucureştiului, pe durata zilei de 11 ianuarie, între orele 8:00 – 20:00, cerul va avea înnorări şi trecător va mai ninge slab, dar grosimea stratului de zăpadă nou depus va fi, cel mai probabil, nesemnificativă. Vântul va sufla slab şi moderat, iar temperatura maximă va fi în jurul valorii de 1 grad Celsius.

Vremea în țară, în intervalul 9-11 ianuarie

ANM a emis, tot astăzi, o informare de ninsori, viscol, precipitaţii mixte şi polei, valabilă la nivelul întregii ţări până vineri la orele prânzului. Conform sursei citate, până pe 11 ianuarie, ora 12:00, vor fi perioade cu precipitaţii, predominant ninsori, în toate regiunile şi se va depune strat nou de zăpadă local mai consistent, în special în Moldova.

Totodată, în Dobrogea, sudul şi estul Munteniei, precum şi în sud-estul Moldovei vor fi precipitaţii mixte ce vor favoriza formarea poleiului, iar cantităţile de apă vor depăşi 15 – 20 l/mp.

Pe parcursul nopţii de joi spre vineri (10/11 ianuarie) şi vineri (11 ianuarie) vor fi intensificări temporare ale vântului în jumătatea de est a teritoriului şi la munte, cu viteze mai mari, rafale în medie de 55 – 65 km/h pe crestele montane şi în Moldova, unde ninsoarea va fi viscolită.

ANM menţionează că, în funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, ar putea actualiza informarea de vreme severă emisă miercuri.

Află cum va fi vremea în următoarele două săptămâni. Meteorologii anunță temperaturi de -14 grade în unele zone!

FOTO – Hepta


Citește și… VIDEO: Familia care de 45 de ani își caută copilul pierdut. „Mi-am cântărit merele. Când m-am întors, nu mai era”, își amintește mama lui Țiți


 

Citește mai multe despre polei, Prognoza meteo, Vremea și zapada pe Libertatea.

Comentarii