Mergi direct la conținut »
“Noaptea, ca plugarii” | Deszăpezire “la dublu” și contract fără licitație, în Giurgiu
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > “Noaptea, ca plugarii” | Deszăpezire “la dublu” și contract fără licitație, în Giurgiu

“Noaptea, ca plugarii” | Deszăpezire “la dublu” și contract fără licitație, în Giurgiu

Peste 3,2 milioane de lei va plăti Consiliul Județean Giurgiu pentru deszăpezirea drumurilor până pe 15 februarie 2018. Contractul, atribuit fără licitație și în regim de urgență, a fost semnat în timpul unei alte licitații, tot pentru deszăpezirea județului Giurgiu, care ar trebui să acopere inclusiv iarna 2017-2018. Banii vor ajunge la o firmă  cu acționari care au relații de rudenie cu familia vicepreședintelui PSD Niculae Bădălău.

De Cătălin Doscaș,

Contractul pentru „Prevenirea și combaterea înzăpezirii pe drumurile publice – întreținerea curentă pe timp de iarnă a drumurilor județene din județul Giurgiu în perioada 15 noiembrie 2017 – 15 februarie 2018” a fost atribuit pe 1 noiembrie 2017, în urma unei negocieri fără anunț de participare.

Societatea câștigătoare este Gecor Prod Construct 94 SRL, deținută de Ioana Cusă (50%) și Gheorghe Cusă (50%). Fiul său, George Cusă, este nașul de cununie al lui Gabriel Bădălau, fiul vicepreședintelui PSD Niculae Badălău.

George Cusă (foto dreapta), fiul lui Gheorghe Cusă, alături de Gabriel Bădălău (foto stânga)

Cumetrie și contracte pe bani publici

Gecor Prod Construct 94 S.R.L. s-a numit inițial Gecor S.R.L. Societatea ar fi fost controlată, la jumătatea anului 2000, de fostul senator PSD Cătălin Voicu, condamnat în 2013 la șapte ani de închisoare cu executare pentru corupție și eliberat condiționat în februarie 2016. 50 la sută dintre părțile sociale ale societății ar fi fost deținute de mama fostului parlamentar, Gherghina Voicu.

Gheorghe Cusă este supranumit “regele asfaltului” din Sudul țării. De-a lungul timpului, societatea controlată de acesta a câștigat nenumărate contracte cu primăriile din judeţ, inclusiv cu Primăria municipiului Giurgiu, dar şi cu Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Bucureşti. Instituția, subordonată Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii, a fost condusă, până la jumătatea anului 2016, de actualul președinte al Consiliului Județean Giurgiu, Marian Mina. La rândul său, Marian Mina a fost cununat de Niculae Bădălau.

Vagabonzii din Haimanale. Gabriela, o asistentă medicală, are grijă de câinii nimănui din satul lui Caragiale
Recomandări

Vagabonzii din Haimanale. Gabriela, o asistentă medicală, are grijă de câinii nimănui din satul lui Caragiale

Contract “la dublu”

Contractul de deszăpezire a fost atribuit pe 1 noiembrie, fără licitație, societății Gecor Prod Construct 94 S.R.L. Asta deși, în paralel, Consiliul Județean lansase o licitație publică pentru încheierea unui acord-cadru “pentru prevenirea și combaterea înzăpezirii pe drumurile publice pentru perioada 2017-2021”, cu doar patru zile înainte, pe 27 octombrie. În anunțul de participare publicat pe site-ul de achiziții publice se subliniază că “activitatea are caracter strategic, de importanță județeană”.

În detaliile din anunțul de participare sunt stabilite frecvența și valoarea contractelor ce vor fi atribuite pentru deszăpezirea a 309,136 kilometri: perioadele 15 noiembrie – 15 martie aferente iernilor 2017-2018, 2018-2019, 2019-2020 și 2020-2021. Tradus, asta însemnă că licitația ar fi trebuit să aibă un câștigător înainte de 15 noiembrie. Totuși, Consiliul Județean atribuie, pe 1 noiembrie, ca urmare a „situației de urgență extremă survenită în urma unor evenimente care nu puteau fi prevăzute de autoritatea contractantă”, un contract fără licitație, în valoare de 3.280.043 lei. Acesta trebuie să acopere perioda 15 noiembrie 2017 – 15 februarie 2018.

Studentă româncă din SUA: Dacă te gândești la viață ca la design, asta împiedică perspectivele fataliste, căci designul poate fi mereu îmbunătățit
Recomandări

Studentă româncă din SUA: Dacă te gândești la viață ca la design, asta împiedică perspectivele fataliste, căci designul poate fi mereu îmbunătățit

Potrivit Sistemului Electronic de Achiziții Publice, licitația pentru cele patru ierni(inclusiv 2017-2018), în valoare de 18.283.188 de lei, figurează ca fiind încă în desfășurare. Data limită pentru primirea ofertelor a fost 7 decembrie, iar data limită de evaluare a ofertelor este 3 ianuarie 2018, ora 18:00.


Citeşte şi:

Ce putem învăța de la kenyenii platourilor înalte, cei mai rapizi oameni ai planetei? Lentoarea vieții lor și prietenia: „O cunosc pe Gabriela Szabo!”
Recomandări

Ce putem învăța de la kenyenii platourilor înalte, cei mai rapizi oameni ai planetei? Lentoarea vieții lor și prietenia: „O cunosc pe Gabriela Szabo!”

“Noaptea, ca plugarii” | Moștenire la deszăpezire, fără licitație, în județul Galați

“Noaptea, ca plugarii” | Județul Vrancea, deszăpezit “cu dragoste” și fără licitație

”Noaptea ca plugarii”. Județul Buzău, deszăpezit de o familie PSD și de o bătrână de 79 de ani

“Noaptea, ca plugarii”. O firmă care produce lenjerie de corp deszăpezește județul Botoșani

Zeci de milioane de euro pentru deszăpezirea a două județe, câtorva tronsoane de drumuri și a unei bucăți din A2. Cât plătește CJ Teleorman

O firmă trimisă în judecată de DNA deszăpezește județul Ilfov până în 2021

Close
Închide
  Close