Mergi direct la conținut »
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Noi imagini cu aeronava doborâtă de Iran. Ce au găsit experții ucraineni

Noi imagini cu aeronava doborâtă de Iran. Ce au găsit experții ucraineni

Președinția ucraineană a publicat noi imagini cu fuzelajul avionului doborât, în care se văd găurile provocate de rachete. Imaginile au fost realizate de experții trimiși de Kiev la Teheran, la scurt timp de la tragedie, relatează unian.info.

„Mare profesionalism, eficiență și devotament. În tragedia de groază de la Teheran, Ucraina a arătat că are pe cine se baza. Și celula de criză, dar și grupul de experți din Iran în special, au lucrat sârguincios non-stop. Au avut toate informațiile necesare”, a scris președintele ucrainean Volodimir Zelensky pe Facebook, unde a publicat și mai multe fotografii, în care se văd resturile carbonizate ale avionului.

Zeci de experți ucraineani se află în Iran pentru a stabili cauza tragediei. Inițial, regimul de la Teheran a respins ipoteza că avionuol de linie al companiei Ukraine International Airlines a fost doborât, recunoscând acest lucru abia la trei zile de la tragedie.

Potrivit experților în aviație, avionul nu a explodat imediat după ce a fost lovit de rachetă. Asta înseamnă că mulți dintre cei 176 de pasageri și-au pierdut viața după ce avionul a lovit pământul.

Experții consultați de CNN au ajuns la această concluzie deoarece rămășițele avionului nu s-au împrășiat pe o suprafață mare, ceea ce indică faptul că nu s-a dezintegrat în aer.

Close
Închide
  Close