Mergi direct la conținut »
Noi mesaje de condoleanțe după moartea actriței Tamara Buciuceanu Botez
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Noi mesaje de condoleanțe după moartea actriței Tamara Buciuceanu Botez

Noi mesaje de condoleanțe după moartea actriței Tamara Buciuceanu Botez

Moartea renumitei actrițe Tamara Buciuceanu Botez a îndurerat o țară întreagă. Numeroase personalități din România au transmis mesaje de condoleanțe după decesul acesteia.

De Daria Maria Diaconu,

Fostul prezentator de televiziune Mircea Radu a mărturisit că nu a cunoscut-o niciodată personal pe Tamara Buciuceanu, însă a vorbit la telefon cu aceasta. A rămas cu un mare regret: acela că nu a apucat să-i spună cât de mult o aprecia pentru cariera sa impresionantă.

„Nu am cunoscut-o personal, dar am vorbit la telefon în urmă cu mulți ani. După ce a închis, m-a mâhnit că nu i-am zis cât de mult mă bucura jocul domniei sale, indiferent de rol – îmi pregătisem momentul ăsta pentru finalul convorbirii și odată ratat mi-a fost rușine s-o reapelez; iar anii au trecut și eu nu mi-am mai făcut timp și nici motiv. Aflu că a murit… și mi-au venit în minte cuvintele pe care voiam să i le spun. Acestea erau: «Doamnă Tamara Buciuceanu, pentru mine, dumneavoastră sunteți o actriță cât viața. Vă iubesc» .”

Binecunoscutul cântăreț Fuego și-a exprimat și el durerea față de dispariția Tamarei Buciuceanu Botez:

„Sunt foarte afectat de pierderea doamnei Tamara Buciuceanu. Știu că nici de data asta nu vom învăța mare lucru. Știu că nu-i vom prețui mai mult pe marii noștri actori, care pleacă și ne lasă mai săraci, pentru că ne place parcă să nu ne respectăm la justa valoare marile personalități!

Gigi Marian Osoloș, coregraful școlii de dans din Constanța care își abuza fizic și sexual elevele, folosea relațiile cu anumiți ”grei” din PSD ca să le terorizeze
Recomandări

Gigi Marian Osoloș, coregraful școlii de dans din Constanța care își abuza fizic și sexual elevele, folosea relațiile cu anumiți ”grei” din PSD ca să le terorizeze

În vizitele mele din ultimii ani la marea doamnă a teatrului românesc, aceasta mi-a oferit niște lecții, pe care acum, mai mult ca niciodată, le conștientizez și cred în ele. Mi-a spus că trebuie să mă înconjor de oameni de calitate, care să mă merite, care să nu-mi zâmbească în față dacă au anumite beneficii de pe urma mea, iar apoi, pe la spate, să mă înjunghie, să mă vândă altora și să mă vorbească fără pic de resentimente.

Iar eu, din păcate, am mulți astfel de oameni prin preajmă! Și chiar dacă-s călit, nu mă învăț niciodată minte că trebuie să filtrez prietenii sinceri, care-s foarte puțini, că trebuie să mă încred mai puțin în oameni și să nu mai sar mereu când au nevoie de ajutor, pentru că pe mine, în final, nu mă ajută nimeni! Asta e viața cumva, cu bune și rele, cu dezamăgiri și loviri, și tocmai de asta trebuie să fim selectivi!”.

Actrița Nuami Dinescu a transmis pe contul său de Facebook:

Incredibila călătorie a unui proaspăt demnitar. De la postări despre „Raluca Trotski Turcan” la funcția de consilier al acesteia
Recomandări

Incredibila călătorie a unui proaspăt demnitar. De la postări despre „Raluca Trotski Turcan” la funcția de consilier al acesteia

„A plecat și Tamara. Doamna Tamara Buciuceanu Botez, pe numele ei întreg, pentru sufletul meu și multor fete care iubesc meseria asta și care nu au avut niciodată 90-60-90, este, și va fi mereu, Tamara. M-am uitat toată viața la ea că la un model, știu cum și când respiră în replică, de la ea am «furat» cum să pregătești publicul pentru replica ce schimbă cursul dialogului, am ajuns să găsesc mereu nuanțe diferite în aceeași partitură pentru că a fost o flacără de talent și dedicație, pentru că viață ei s-a confundat cu profesia ei, pentru că s-a purtat că un artist desăvârșit, cu o delicatețe și o demnitate rarisimă.

Dincolo de toate partiturile, se simțeau sensibilitatea și bucuria, împletită cu tristețea lucrurilor niciodată povestite, tristețea care poate era a vieții ei sau a personajului. Tamara e exemplu de demnitate, de decență, de respect de sine și public, Tamara e un Om la fel de mare pe cât de mare a fost actrița Tamara Buciuceanu Botez. După ce am văzut prima dată «Cuibul de viespi» mi-am dorit să joc Aneta Duduleanu; nu am renunțat, încă visez la rolul ăsta cu Tamara în minte, cu tot ce am «furat» de la ea.

Povestea lui Gheorghe Drăguț care a trăit mereu cu moartea la poartă. Cum s-a vindecat de cancerul la ficat
Recomandări

Povestea lui Gheorghe Drăguț care a trăit mereu cu moartea la poartă. Cum s-a vindecat de cancerul la ficat

Tamara e unică și tot ce ne-a lăsat o va ține lângă noi cât timp vom vrea să învățam, să ne bucurăm să râdem cu toată inima, cu ochii deschiși, așa cum râdea ea. Tamara e, nu a fost. Nu pot să pun la trecut prezența ei, nu pot. Atâta avere și lecții ne-a lăsat, încât, pot să mă gândesc că e obosită, că se odihnește, și nouă, ca unor copii, ne-a dat ceva de făcut, să nu pierdem vremea cât ea lipsește. Doamnă Tamara Buciuceanu Botez, vă mulțumesc pentru bucuria și seninul pe care ni l-ați dat. Drum lin în lumina, Doamnă”.

Draga Olteanu Matei a făcut o declarație dureroasă despre pierderea Tamarei Buciuceanu.

„Atunci când ştim că pleacă unul dintre noi, poate pleacă într-o lume mai bună. E greu să te desparţi de un om. (…) Eu cu Tamara ne auzeam la telefon şi ne amuzam din pricina asta. Curând o să plec şi eu, Tamara era doar cu patru ani mai mare decât mine. Noi ne-am iubit foarte mult. O iubim pe Tamara, o respectăm, ne gândim la ea ca la cea mai mare actriţă de comedie a acestor timpuri şi îl rugăm pe Dumnezeu să o țină în lumină și binecuvântare”, a spus Draga Olteanu Matei, la emisiunea Agenția VIP, de la Antena Stars, potrivit spynews.ro.

Rodica Popescu Bitănescu a făcut și ea o declarație la postul de televiziune Antena 3, conform spynews.ro:

„A fost şi este un unicat. O actriţă mai mare decât ea să facă personaje, divertisment. Ea a mers toate spectacolele pe grotesc, fără să aibă pic de vulgaritate. Este o pierdere enormă pentru teatrul românesc. Am văzut-o în ultimul spectacol când împlinise 85 de ani, atunci a fost ultimul spectacol. De 5 ani nu a mai urcat pe scenă, a simţit că nu mai poate să fie în forţă, că nu mai poate să ţină minte bine textele. Este o treabă grea pentru un actor să nu mai apară pe scenă, iar ea s-a controlat şi nu a mai apărut. Toată admiraţia mea pentru ea.

O duceam mereu cu maşina şi mereu simţea nevoia să îmi dea un cadou, un borcan cu cireşe, se simţea şi cu toate colegele era la fel. Îi plăcea să facă multe cadouri. O foarte bună parteneră, dar foarte drastică. Era foarte pretenţioasă şi dacă vreți era şi orgolioasă. Iubea şi respecta publicul, de aceea toate generaţiile vor fi cu ea şi va trăi cu şi prin noi. Nu va muri niciodată. Dumnezeu să o odihnească acolo unde este, pentru că este un drum greu. Cred că este foarte greu pasul ăsta şi întotdeauna o să mă gândesc cu mare admiraţie la Tamara Buciuceanu Botez”.

Renumita actriță Tamara Buciuceanu Botez a încetat din viață în data de 15 octombrie 2019. Aceasta era internată la Spitalul Elias din Capitală, din cauza unor probleme cardiace. Artista avea 90 de ani.

Close
Închide
  Close