De Simona David,

Potrivit worldometers.info, numărul celor infectați cu noul coronavirus, la bordul navei Diamond Princess, a ajuns la 691 de persoane, iar alte 57 au fost testate pozitiv. Dintre noile persoane infectate, 55 sunt membri ai echipajului. Coronavirusul a ucis deja 3 persoane pe Diamond Cruises, vapor pe care se află și nouă români.

Sâmbătă, patru britanici, întorși în Marea Britanie de pe vaporul Dimond Princess, au fost testați pozitiv la testul pentru coronavirus, notează BBC. Astfel, numărul britanicilor infectați cu coronavirusul ajunge la 13.

Britanicii infectați fuseseră ținuți 14 zile în carantină, la Arrowe Park Hospital, iar acum au fost transferați la un centru specializat în boli infecțioase.

Departamentul de Sănătate din Marea Britanie a comunicat că ”au fost luate măsuri de prevenire a riscurilor de infectare”, înainte de repatrierea acestora din Japonia. Potrivit instituției menționate, citate de BBC, ”niciunul dintre pasagerii aflați la bord nu prezenta simptomele coronavirusului”.

În prezent, cel mai recent bilanț al coronavirsului arată un număr de 78.993 de persoane infectate și 2.470 de morți, la nivel mondial.

După China, cele mai multe cazuri au fost înregistrate pe Diamond Princess (691 persoane infectate, 3 morți). Pe locul trei urmează Coreea de Sud, cu 602 cazuri de infecții și 6 morți, iar pe locul patru se află Italia, unde numărul persoanelor bolnave crește alarmant de la oră la oră. Până la această oră, în Italia, s-au confirmat 157 de cazuri și au murit 3 persoane. Cea mai afectată zonă este Lombardia, unde s-au confirmat 110 cazuri, din cele 157.

Citeşte şi:

Alertă de coronavirus la Buzău. O femeie care s-a întors din Italia a fost dusă la Spitalul Județean, unde a fost izolată

LIVE UPDATE – Coronavirus în Europa | Cea mai neagră zi în Spania: 849 de morți în doar 24 de ore. Numărul de bolnavi a depășit 90.000

România vrea să cumpere echipamente de 200 de milioane de lei pentru combaterea coronavirusului: „Ne trebuie 1,7 milioane de seturi de chipamente”

Ordonanța militară 6 la MAI, reacția dură a lui CTP: „De ce acum?”
GSP.RO

Ordonanța militară 6 la MAI, reacția dură a lui CTP: „De ce acum?”

Horoscop 31 martie 2020. Vărsătorii devin o sursă reală de stres
HOROSCOP

Horoscop 31 martie 2020. Vărsătorii devin o sursă reală de stres