Mergi direct la conținut »
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > UPDATE | Noi violențe la protestele „vestelor galbene” în Paris! Peste 100 de oameni au fost reținuți | FOTO&VIDEO

UPDATE | Noi violențe la protestele „vestelor galbene” în Paris! Peste 100 de oameni au fost reținuți | FOTO&VIDEO

„Vestele galbene” au ieșit din nou pe străzile din Paris pentru a protesta în cel de-al 18-lea weekend consecutiv. Sâmbătă, violențele au reizbucnit, însă, și manifestanții au atacat un camion al jandarmeriei, în timp ce alţii au ridicat baricade pe Champs Elysées.

UPDATE 18:50: Reprezentanții Poliției din Paris au anunțat că 121 de persoane au fost reținute în urma protestului „vestelor galbene”. Mai multe magazine și restaurante de pe bulevardul Champs-Elysées au fost incendiate de protestatari care au distrus și mai multe vitrine, relatează bfmtv.

La fața locului a sosit și premierul francez Edouard Philippe care a declarat că a venit să susțină forțele de ordine, dar și pe pompieri care „au evitat ceea ce era mai rău”.

De asemenea, șeful Executivului francez a lansat un avertisment celor care comit „fapte inacceptabile” și care „ar putea fi prezentați instanței pentru a fi judecați și pedepsiți dur”.

„Trebuie să facem față sutelor, miilor de persoane care au ieșit în stradă pentru a crea dezordine, pentru a comite fapte pe care tocmai le-am denunțat (…)”, a declarat premierul francez, conform sursei citate.


Forţele de ordine din Paris au făcut uz de gaze lacrimogene şi tunuri cu apă pentru a dispersa manifestanţii, iar ministrul de interne a vorbit de ”Profesionişti ai dezordinii, echipaţi şi mascaţi, s-au infiltrat printre manifestanţi”.

Îm urma violențelor de sâmbătă, până la ora 11.30, 31 de persoane au fost reținute în Paris.

În ultimele patru luni, sute de mii de persoane au participat la protestele săptămânale organizate în Franţa de Mişcarea „Vestelor Galbene”, care denunţă majorarea preţurilor la carburanţi şi erodarea nivelului de trai.

Un fost consilier la partidului francez de extremă dreapta, Florian Philippot, a înscris „Vestele galbene” ca marcă înregistrată înainte de alegerile europarlamentare din 2019.


Citește și: EXCLUSIV | Le dădeau alimente amestecate cu nisip! Dosarul „Moscova 2”, care reinventariază tezaurul românesc dus la ruși, conține și dovezi ale masacrului împotriva evreilor din Basarabia aflată în România Mare


 

Close
Închide
  Close