Mergi direct la conținut »
”Vestele galbene”, înscrise ca marcă înregistrată de un extremist francez
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > ”Vestele galbene”, înscrise ca marcă înregistrată de un extremist francez

”Vestele galbene”, înscrise ca marcă înregistrată de un extremist francez

Un fost consilier la partidului francez de extremă dreapta, Florian Philippot, a înscris „Vestele galbene” ca marcă înregistrată înainte de alegerile europarlamentare din 2019, scrie Politico citând presa franceză.

Philippot a fondat în 2017 partidul ”Patrioţii” și a declarat că dorește să conducă la alegeri europarlamentare din primăvară o lista de candidați formată jumătate din Patrioți și jumătate din Vestele Galbene”.

Vestele galbene nu au deocamdată un lider și este o mișcare apărută în urmă cu două luni, atunci când oamenii nemulțumiți de creșterea prețului la carburanți au ieșit în stradă.

Protestele, îndreptate împotriva lui Emmanuel Macron și a actualului guvern, au degenerat în acțiuni violente și conflicte cu forțele de ordine.

Un sondaj IFOP arată că 13% dintre francezi ar vota cu un candidat al Vestelor galbene la alegerile europarlamentare din 2019.

Actele pentru înregistrarea Vestelor galbene au fost depuse pe 30 noiembrie, dar încă nu s-a primit un răspuns de la Institutul Naţional pentru Proprietate Industrială.

Alte 20 de aplicații pentru înscrierea mărcii au fost depuse în ultima perioadă.


Citește și: FOTO | Un tată și-a cumpărat șase bilete de avion pentru a petrece Crăciunul alături de fiica lui stewardesă


 

Close
Închide
  Close