MENIU CAUTĂ

”Vestele galbene”, înscrise ca marcă înregistrată de un extremist francez

Distribuie

Un fost consilier la partidului francez de extremă dreapta, Florian Philippot, a înscris „Vestele galbene” ca marcă înregistrată înainte de alegerile europarlamentare din 2019, scrie Politico citând presa franceză.

Philippot a fondat în 2017 partidul ”Patrioţii” și a declarat că dorește să conducă la alegeri europarlamentare din primăvară o lista de candidați formată jumătate din Patrioți și jumătate din Vestele Galbene”.

Vestele galbene nu au deocamdată un lider și este o mișcare apărută în urmă cu două luni, atunci când oamenii nemulțumiți de creșterea prețului la carburanți au ieșit în stradă.

Protestele, îndreptate împotriva lui Emmanuel Macron și a actualului guvern, au degenerat în acțiuni violente și conflicte cu forțele de ordine.

Un sondaj IFOP arată că 13% dintre francezi ar vota cu un candidat al Vestelor galbene la alegerile europarlamentare din 2019.

Actele pentru înregistrarea Vestelor galbene au fost depuse pe 30 noiembrie, dar încă nu s-a primit un răspuns de la Institutul Naţional pentru Proprietate Industrială.

Alte 20 de aplicații pentru înscrierea mărcii au fost depuse în ultima perioadă.


Citește și: FOTO | Un tată și-a cumpărat șase bilete de avion pentru a petrece Crăciunul alături de fiica lui stewardesă


 

Citește mai multe despre vestele galbene pe Libertatea.

Comentarii