Mergi direct la conținut »
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > FOTO&VIDEO | Primele 20 de autobuze moderne, cumpărate de Primăria București, au ajuns în Capitală. Cum arată acestea și ce dotări au

FOTO&VIDEO | Primele 20 de autobuze moderne, cumpărate de Primăria București, au ajuns în Capitală. Cum arată acestea și ce dotări au

Primele autobuze noi au ajuns deja în București și sunt recepționate la autobaza Titan a Societății de Transport București (STB). Primarul General al Bucureștiului, Gabriela Firea, a ajuns și ea la autobaza Titan pentru a le vedea.

Fotografii: Sorin Cioponea

STB a recepționat, miercuri, primele 20 de autobuze noi, din cele 400 cumpărate recent de municipalitate de la compania turcească Otokar. Până la finalul anului vor fi livrate alte 80 de unități, iar restul de 300 în 2019.

Totodată, la dispoziția dată de Gabriela Firea, s-a înființat comisia de recepție a autobuzelor, comisie formată din specialiști ai direcțiilor Transporturi și Achiziții din cadrul PMB, dar și din specialiști ai STB, pentru a verifica dacă autobuzele respectă toate criteriile tehnice de atribuire.

După recepția celor 20 de autobuze, acestea vor fi concesionate către STB pentru a fi puse la dispoziția călătorilor.

Autobuzele beneficiază de aer condiționat, sistem de taxare inteligent și GPS.

Autobuzele sunt de trei tipuri în funcție de traseele pe care vor circula: 320 de autobuze de 12 m, 50 autobuze de 10,7m si 30 de autobuze de 18.

Valoarea totală a licitației a fost de aproximativ 100 de milioane de euro.


CITEȘTE ȘI: Confesiunea cutremurătoare a lui Cristi Danileț. Judecătorul a rupt tăcerea, la 3 ani de la incendiul Colectiv: „Nu voi rosti numele acelui băiat”


 

Close
Închide
  Close