MENIU CAUTĂ
, de Daniel Ionașcu

VIDEO | Nokia 2 promite două zile de utilizare datorită bateriei gigantice. Totul pentru 100 de euro

Distribuie

Nokia 2 a fost prezentat de către compania finlandeză HMD Global, iar smartphone-ul promite două zile de utilizare, datorită bateriei de 4.100 mAh, anunță societatea. Dispozitivul cu doar 100 de euro.

Specificațiile nu rup gura târgului, dar dispozitivul rezolvă problemele de bază ale oricărui utilizator de rând: ecranul LCD are 5 inchi și rezoluție de 1.280 x 720 pixeli, procesorul cu patru nuclee este un Qualcomm 212, care funcționează la o frecvență de 1,3 GHz.

Memoria RAM este doar 1 GB, iar pentru stocare sunt disponibili 8 GB de memorie internă. Există, însă, un slot de card MicroSD, care permite extensia cu încă 128 GB.

Cameră principală de 8 megapixeli și frontală de 5 megapixeli

Camera principală are 8 megapixeli și bliț, iar cea frontală are 5 megapixeli pentru selfie-uri și apeluri video.

Dispozitivul vine și cu mufă audio de 3,5 mm. Pe partea de conectare este disponibil Wi-Fi b/g/n și Bluetooth 4.1, ca și GPS și sistem GLONASS pentru localizare.

Vine cu Android 7 Nougat

Sistemul de operare este Android 7.1.1 Nougat, dar va fi updatat de Android 8 Oreo, potrivit Android Community. Asistentul digital Google Assistant este la rândul său disponibil.

Culorile disponibile sunt alb, negru și cupru.

Dispozitivul costă 100 de euro în Europa.

Ofensivă finlandeză

Lansarea Nokia 2 vine după ce compania a prezentat mai multe modele de smartphone-uri în acest an, așa cum este cazul vârfului de gamă Nokia 8.

De asemenea, HMD Global a reînviat Nokia 3310.

HMD Global este o companie finlandeză înființată de către foști directori ai Nokia. Aceasta din urmă și-a vândut în 2014 divizia de smartphone-uri către Microsoft, dar gigantul american tocmai ce a renunțat la smartphone-urile Lumia cu Windows Phone.

HMD Global a licențiat brandul Nokia și acum vinde dispozitive Nokia cu Android.

Citește mai multe despre Android, HMD Global, Nokia, Qualcomm și Smartphone pe Libertatea.

Comentarii