De Simona David,

Coronavirusul a ucis deja peste 1.300 de persoane, iar totalul celor infectați a ajuns la 60.000, potrivit CNN.

Conform sursei citate, sunt considerați infectați nu doar cei care au fost testați pozitiv, ci toți cei care prezintă simptomele îmbolnăvirii.

Oamenii de știință de la Centrul Johns Hopkins din SUA au realizat o hartă care urmărește în timp real cazurile infecțiilor cu coronavirusul din China.

Harta arată evoluția numărului îmbolnăvirilor, a deceselor dar și a persoanelor care s-au vindecat, prin reprezentare grafică în diverse regiuni ale lumii.

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, dintre cei diagnosticați cu noul coronavirus, doar 3% se află în stare critică.

Farmaciile din provincia chineză Nanjng nu mai vând medicamente pentru febră și tuse, pentru a-i forța pe cei bolnavi să meargă la spital. La fel se întâmplă și în Hangzhou.

Între timp, în Beijing, farmaciile trebuie să înregistreze toți clienții care cumpără medicamente pentru tuse și febră.

Potrivit agenției de presă Xinhua, citată de CNN, pentru înregistrare, clienților li se cer informații ca: nume, adresă, numărul cardului de identitate, cum pot fi contactați și simptome.

În același timp, suspiciunea că un asistent medical român a fost infectat, după ce a îngrijit pacienți care au virusul, în Germania, a fost infirmată.


Citeşte şi:

Adriana Nedelea LA FIX: Dezvăluirile unei asistente medicale. Lucrează de 13 ani în Spitalul Județean Slatina și nu mai vrea să tacă: „Este inuman. Am dovezi, merg și la CEDO”

Interviu cu ambasadoarea Chinei la București despre criza provocată de coronavirus: ”Epidemia a expus și unele dintre punctele noastre slabe”

OMS anunță că numărul cazurilor de infectare cu coronavirus s-a stabilizat, însă epidemia „poate merge în orice direcție”

După Marica, un alt fotbalist a fost prins de soţie cu amanta într-o cameră de hotel
GSP.RO
După Marica, un alt fotbalist a fost prins de soţie cu amanta într-o cameră de hotel
Horoscop 29 mai 2020. Săgetătorii sunt acum mai înțelepți și poate mai curajoși
HOROSCOP
Horoscop 29 mai 2020. Săgetătorii sunt acum mai înțelepți și poate mai curajoși