De Petre Dobrescu,

Toate persoanele decedate sunt din China, iar majoritatea, din Hubei, provincia în care a izbucnit epidemia. În capitala acesteia, Wuhan, a fost înregistrată prima îmbolnăvire cu coronavirus.

Ieri a fost înregistrat și primul deces în Beijing, capitala Chinei. Este vorba despre un bărbat de 50 de ani care a călătorit în Wuhan pe 8 ianuarie și a prezentat primele simptome la o săptămână după întoarcerea la Beijing, scrie nytimes.com.

Acesta a fost diagnosticat cu coronaviroză pe 22 ianuarie și s-a stins din pricina insuficienței respiratorii.

O fetiță de 9 luni, cel mai tânăr pacient

Tot în Beijing este și cel mai tânăr pacient diagnosticat cu coronaviroză, o fetiță de numai 9 luni.

Virusul se propagă cu repeziciune, fiind estimat că fiecare persoană care a contractat coronavirusul infectează alte două, trei persoane.

În încercarea de a reduce numărul îmbolnăvirilor, chinezii au realizat ghidul ”cum să te ferești de coronavirus”, în care se explică metodele de prevenție care ar trebui adoptate de fiecare dintre noi.

În România, un tânăr de 24 ani din Bacău a pus pe jar autoritățile, după ce le-a spus medicilor că are mai multe simtome asociate infectării cu coronavirus. A fost vorba însă de o alarmă falsă, bărbatul ”are alte afecţiuni virale”, conform Ministerului Sănătății.

Citeşte şi:

Istorie aruncată pe maidan. Se sapă noaptea în situl istoric al Constanței și pământul plin de comori e cărat la marginea orașului!

Un tren de metrou a deraiat și stă înfipt în peretele depoului Berceni de un an. Metrorex abia a scos la licitație repunerea pe șine!

O multinațională livrează mâncare Spitalului din Craiova fără autorizație sanitar-veterinară!

Țiriac a anunțat live la TV ce sumă donează în criza coronavirus: „Ajutăm 40.000 de oameni”
GSP.RO

Țiriac a anunțat live la TV ce sumă donează în criza coronavirus: „Ajutăm 40.000 de oameni”

Horoscop 29 martie 2020. Fecioarele sunt preocupate de imagine
HOROSCOP

Horoscop 29 martie 2020. Fecioarele sunt preocupate de imagine