Mergi direct la conținut »
Numărul românilor și bulgarilor care muncesc în Marea Britanie, la un nivel record
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Numărul românilor și bulgarilor care muncesc în Marea Britanie, la un nivel record

Numărul românilor și bulgarilor care muncesc în Marea Britanie, la un nivel record

Numărul românilor și bulgarilor care muncesc în Marea Britanie a crescut, ajungând la un nivel record, spre deosebire de o scădere bruscă a numărului angajaților proveniți din alte țări aflate în estul Europei.

Datele oficiale arată că în perioada aprilie – iunie a acestui an, 391.000 de români și bulgari munceau în Regatul Unit. Creșterea e cu 54.000 de oameni față de aceeași perioadă a anului trecut.

Creșterea mai vine în contradicție cu tendința nivelului de ocupare a forței de muncă de către cetățeni din alte state membre ale Uniunii Europene. Astfel, numărul persoanelor care lucrează în Marea Britanie, provenite din alte 8 țări est europene care au aderat la blocul comunitar în 2004, a înregistrat cea mai mare scădere anuală, scrie Agerpres.

În perioada aprilie-iunie 2018, în Marea Britanie munceau 880.000 de cetățeni din Cehia, Estonia, Ungaria, Letonia, Lituania, Polonia, Slovacia şi Slovenia. Numărul acestora a scăzut cu 117.000 comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.


CITEȘTE ȘI: Pavel Bartoș, despre începuturile sale în teatru și admiterea comică la facultate. “Am copiat tot repertoriul de la un coleg”


 

Close
Închide
  Close