Mergi direct la conținut »
O clădire diplomatică rusă din Siria a fost bombardată

Un atac cu bombă s-a produs, marți, la o clădire diplomatică rusă din Damasc. Potrivit Ministerului de Externe rus, nu au fost înregistrate victime, dar pagubele materiale sunt însemnate, scrie Reuters.

Într-un comunicat de presă al Ministerului de externe din Rusia se arată că: ”Nu sunt pierderi. Clădirea a suferit pagube importante. Condamnăm cu tărie încă un atac terorist împotriva misiunii diplomatice a Rusiei din Damasc, care a devenit o verigă în lanțul crimelor comise de teroriști împotriva populației civile a capitalei siriene în ultimele zile”.

Atacul a avut loc în jurul orei locale 16.00 când o mină de 120 mm a aterizat în clădire și a explodat. „Facem apel către partenerii internaționali și regionali să analizeze în mod imparțial ceea ce se întâmplă și să ofere o evaluare corectă privind acțiunile celor care comit atacuri teroriste îndreptate împotriva misiunilor diplomatice, a clădirilor religioase și a misiunilor umanitare”, se arată în comunicatul rus.

Atacul de la clădirea diplomatică rusă vine la câteva zile după ce Rusia a anunțat că a bombardat mai multe zone din provincia Idlib, unde a fost doborât un avion rusesc, iar pilotul s-a sinucis pentru a nu fi capturat de rebeli.

Ministerul rus al Apărării a anunțat că aviația rusă a bombardat mai multe zone aflate sub controlul grupării Al-Nusra. „Cel puțin 30 de teroriști au fost uciși”, a mai anunțat Ministerul rus al Apărării.


Citește și: Halep a semnat deja cu Nike! Suma pe care noul sponsor al Simonei o plătește fostului lider din tenis


Close
Închide
  Close