MENIU CAUTĂ
, de Daniel Ionașcu

VIDEO | O companie a inventat un termostat inteligent pentru casă, dotat cu asistentul virtual Cortana și Windows 10 de la Microsoft

Distribuie

O companie a inventat un termostat inteligent pentru casă, iar acesta este dotat cu asistentul digital Cortana de la Microsoft și rulează Windows 10 IoT (pentru ”internetul lucrurilor” - n.r.), scrie The Verge.

Compania în cauză este Johson Controls, iar termostatul inteligent se numește GLAS.

Acesta poate controla căldura în casă, luminile, poate afișa vremea, verifică și calitatea aerului. Poate fi controlat prin smartphone și prin comenzi vocale, datorită Cortana.

Dispozitivul este dotat cu procesor Qualcomm Snapdragon 410E, are Wi-Fi și Bluetooth. De asemenea, poate detecta dacă ești sau nu în încăpere și închide sau pornește luminile.

Costă 319 dolari și va fi livrat începând cu luna martie.

Asistentul digital Cortana se mai regăsește și pe calculatoarele desktop sau laptopurile cu Windows 10, smartphone-urile cu Windows Mobile sau consolele Xbox One.

Automatizarea locuinței, noul trend

Automatizarea locuinței este noul trend. Pe lângă aparatul produs de către Johson Controls, astfel de dispozitive inteligente pentru casă mai sunt produse și de către Nest, o companie-soră a Google.

De asemenea, tot mai multe electronice și electrocasnice din casă pot fi controlate prin intermediul boxelor inteligente. Seriile Amazon Echo și Google Home sunt cele mai cunoscute, acestea venind cu asistenții digitali Alexa și Google Assistant.

Apple a anunțat la rândul său anul trecut boxa inteligentă HomePod, dotată cu Siri. Aceasta urma să fie pusă în vânzare începând din decembrie, dar Apple a amânat pentru prima parte a anului 2018 deoarece nu este gata produsul.

Citește mai multe despre Cortana, Microsoft și windows 10 pe Libertatea.

Comentarii