Mergi direct la conținut »
O lucrare de Constantin Brâncuși este cea mai scumpă sculptură vândută în 2018
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > O lucrare de Constantin Brâncuși este cea mai scumpă sculptură vândută în 2018

O lucrare de Constantin Brâncuși este cea mai scumpă sculptură vândută în 2018

Într-un top al celor mai scumpe sculpturi vândute la licitație în 2018, lucrarea "La Jeune fille sophistiquée (Nancy Cunard)/ Tânără sofisticată (Nancy Cunard)", realizată de Constantin Brâncuși ocupă primul lor.

Potrivit clasamentului realizat Artprice, sculptura de bronz lustruit realizată în 1932 la Paris, s-a vândut cu 71 de milioane de dolari, pe 15 mai, la o licitație organizată de Christies la New Nork.

Prețul este de peste trei ori mai mare decât următoarea clasată, o lucrare realizată de Jeff Koons – singurul sculptor contemporan intrat în top 10. Lucrarea de pe poziția a doua a fost Play-Doh și s-a vândut cu 22.812.500 de dolari două zile după lucrarea lui Brâncuși.

Podiumul celor mai scumpe sculpturi vândute în 2018 este completat de ”Nu allonge I (Aurore) a lui Henri Matisse, care s-a vândut pentru 20.528.006 la Londra pe 8 martie.

Dintre următoarele șapte lucrări care au intrat în top 10, șase sunt semnate de Alberto Giacometti, toate vânzându-se cu peste 10 milioane de dolari.


Citește și: IMAGINI EMOȚIONANTE | Căței îngropați în zăpadă, salvați de jandarmii montani din Gorj. Cum a reacționat mama cățelușilor


 

Close
Închide
  Close