Mergi direct la conținut »
O mamă susține că medicii de la "Pediatrie Ploiești" i-au diagnosticat greșit copilul. Conducerea spitalului neagă acuzațiile, dar a fost declanșată o anchetă internă
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > O mamă susține că medicii de la "Pediatrie Ploiești" i-au diagnosticat greșit copilul. Conducerea spitalului neagă acuzațiile, dar a fost declanșată o anchetă internă

O mamă susține că medicii de la „Pediatrie Ploiești” i-au diagnosticat greșit copilul. Conducerea spitalului neagă acuzațiile, dar a fost declanșată o anchetă internă

O mamă din Prahova a scris pe Facebook că medicii de la Spitalul de Pediatrie Ploiești i-au greșit diagnosticul băiețelului ei de 3 ani, care nu mai putea merge după ce s-a lovit la picior. Conducerea spitalului neagă, însă, spusele femeii, dar precizează că a fost declanșată o anchetă internă pentru a lămuri unele aspecte ale intervenției.

De Dragoș Tănase, Cristian Simion,

UPDATE – 12:45: Contactat de Libertatea, managerul Spitalului de Pediatrie din Ploiești, Cătălin Vişean, neagă acuzațiile femeii și spune că medicul de gardă din acea zi este unul dintre cei mai apreciaţi chirurgi din spitalul prahovean. Mai mult, nu a avut până acum reclamații la adresa acesteia. Tânăra femeie susţine că fiul său a fost diagnosticat greşit şi trimis acasă cu un tratament pentru o contuzie, deşi copilul avea o fractură.

În schimb, directorul a declanșat o anchetă internă, pentru a afla dacă femeia a fost ținută ore întregi pe holuri, fără ca asistenta să cheme medicul de gardă.

„Având în vedere faptul că mama sune că luni (18 februarie-n.r.) a venit cu copilul şi a stat o oră la Urgenţă şi nu a fost băgat în seamă, iar asistenta a refuzat să cheme medicul de gardă, am demarat o anchetă internă cu privire la acest lucru. Vrem să vedem dacă asistenta a refuzat să cheme medicul de gardă”, spune managerul.

Cât privește diagnosticul dat, managerul unităţii medicale spune că pe radiografie nu erau semne de fractură, iar la controlul de peste câteva zile mama ar fi venit fără copil, după spusele asistentei de gardă.

Cătălin Vişean precizează că mama a ajuns la spital pe data de 14 februarie, la ora 16.00, iar după investigaţiile radiologice „medicul a văzut radiografia, a interpretat-o şi a pus diagosticul de contuzie, pentru că nu se vedea nicio linie de fractură pe radiografie”, copilul fiind chemat la control peste câteva zile.

„A fost chemat la control, pus sub observație, ca să vadă dacă e vreo problemă sau nu. I s-a scris pe bilet când să revină, luni între orele 09.00-12.00, dar mama a revenit la ora 20.00. Doamna doctor nu era la ora aceea, pentru că nu era în program şi i s-a spus să revină a doua zi, lucru care nu s-a mai întâmplat”, susţine managerul Cătălin Vişean.

Mai mult, acesta spune că asistenta care era de gardă în acel moment l-a informat că, luni, femeia nu ar fi mers cu copilul la spital, ci doar cu biletul de trimitere.

Cătălin Vişean laudă medicul acuzat, Daniela Terchilă, afirmând că este unul dintre cei mai apreciaţi chirurgi din Spitalul de Pediatrie din Ploieşti şi că nu a avut până acum reclamații la adresa acesteia.

Replica Andreei Bălan, după ce toată lumea a vorbit despre divorțul ei de George Burcea
Recomandări

Replica Andreei Bălan, după ce toată lumea a vorbit despre divorțul ei de George Burcea

 

Scandalul de la Spitalul de Pediatrie Ploieşti a izbucnit după ce o mama a acuzat public faptul că fiul ei a fost diagnosticat greşit, iar medicul de gardă ar fi refuzat să-l vadă pe motiv că nu coboară de pe secţie pentru o simplă contuzie.

Inițial, susține femeia, medicii au spus că micuțul ar avea „contuzie la genunchi” și i-au prescris antiinflamatoare, iar a doua oară, când mama a revenit speriată la camera de gardă, copilul nici măcar nu a mai fost consultat pentru că medicul de gardă nu putea fi deranjat de asistentă, potrivit relatărilor făcute de Alina Constantin, pe Facebook.

„Consultația (de la Ploiesti-n.r.) a avut loc telefonic, cu sfatul de a lua un antiinfalamtor și de a reveni la control (care control, nu stiu). Menționez clar că în tot acest timp, copilul nu este văzut, consultat de niciun medic de la Urgente, nimic”, a scris ea.

Luni, 18 februarie, femeia a revenit la spital, cu copilul în brațe plângând, pentru că nu mai voia să mănânce și să meargă pe jos, având piciorul vizibil umflat. Dar, nici de această dată, nu a fost primită într-un cabinet și copilul nu a fost consultat, pentru că „medicul de gardă nu coboară pentru o contuzie”.

Ministerul Sănătății, reacție în cazul doctorului filmat în timp ce operează fără echipament de protecție
Recomandări

Ministerul Sănătății, reacție în cazul doctorului filmat în timp ce operează fără echipament de protecție

 

„Asistentele pun copilul să meargă, observă că are ceva are la picior, dar nu deranjează medicul de gardă”, a povestit mama.

De fapt, copilul avea o fractură, diagnosticul corect fiindu-i stabilit două zile mai târziu de medicii de la Spitalul Grigore Alexandrescu, din București, care i-au pus imediat piciorul în ghips.

Pe lângă postare, aceasta a atașat și documente medicale, care să dovedească cele spuse de ea.

„Ce este mai grav, un doctor fără studii sau unul cu studii de specialitate care nu este în stare să te trateze serios și te lasă să mori cu zile?!”, a scris, la un moment dat, mama copilului de ani din Ploiești, făcând referire la recentele cazuri dezvăluite de Libertatea.

Primul a fost cel al italianului Matteo Politi, care a ajuns să opereze de zeci de ori în România, chiar și la spitalul privat Monza, fără studii de medicină! Acesta a fost depistat de asistente că nu știa să-și pună mănușile!

Apoi, s-a descoperit că rețeaua doctorilor falși se extinde și în spitale publice! Raluca Bîrsan, o femeie de 30 de ani, și-a inventat o diplomă de medic și lucrează de 10 ani la Secția de Ginecologie a Spitalului de Urgență Ilfov!

FOTO principal – romania-actualitati.ro


Citește și… Mizerabilii: de ce nu privim cerșetoria ca pe un abuz la adresa copiilor


 

Close
Închide
  Close