Mergi direct la conținut »
O mănăstire plutitoare ancorată într-un port din Olanda, somată să plece
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > O mănăstire plutitoare ancorată într-un port din Olanda, somată să plece

O mănăstire plutitoare ancorată într-un port din Olanda, somată să plece

O mănăstire ortodoxă georgiană de mici dimensiuni construită pe o ambarcaţiune aflată în portul olandez din Vlissingen se confruntă cu un viitor incert, după ce administraţia oraşului a emis o dispoziţie prin care aceasta este obligată să plece, până la 1 martie, relatează Agerpres. Pe mănăstirea plutitoare locuiesc un stareț și două maici.

De Cristian Anton,

Mănăstirea neterminată este visul stareţului Abibos, care a supravegheat timp de doi ani lucrările de renovare – printre care se numără fresce pictate pe tavanul micii capele – de pe nava redenumită Elia II (Ilia al II-lea), după numele conducătorului Bisericii Ortodoxe Georgiene.

Abibos a declarat că existenţa unei mănăstiri plutitoare, cu spaţiu de locuit pentru el şi două maici – sora Elisabeta şi sora Nino – este justificată.

Pe de o parte, spune el, ”nu se află în oraş, ci într-un loc liniştit, pentru o viaţă monahală”. Pe de altă parte, ar permite călugărului şi maicilor să-i întâmpine ocazional pe credincioşi.

Biserica are câteva sute de membri în Olanda şi Belgia.

”Nu putem fi departe de enoriaşii noştri”, a declarat Abibos care a sperat ca Elia II să beneficieze de un spaţiu definitiv în portul din Vlissingen.

Primar: ”Nava nu mai este binevenită”

Însă primarul Els Verhage susţine că oraşul a acordat lună de lună permise pentru renovarea ambarcaţiunii înţelegând că Abibos va pleca în curând ”pentru a sluji membrii credinţei sale”.

Înfiinţarea unei biserici în port nu este permisă şi ar fi o piedică pentru dezvoltare.

Primarul Els Verhage:

”Abatele Abibos a fost informat în scris că nava sa nu mai este binevenită””, se arată într-un document emis de primărie.

Abibos susţine că face eforturi pentru ca ambarcaţiunea să fie terminată până la termenul-limită de 1 martie şi caută opţiuni, în timp ce el şi maicile sunt găzduiţi în Vlissingen, un oraş cu 40.000 de locuitori din sud-vestul Olandei. ”Prin tot ceea ce facem în fiecare zi, încercăm să-l onorăm pe Dumnezeu”, a spus el, citat de Reuters.

Close
Închide
  Close