De Dragoș Tănase,

Accidentul a avut loc pe lotul 3 al autostrăzii, între localităţile Mirăslău şi Decea din Alba, în apropierea nodului rutier de la Decea.

”Aveți grijă pe autostrada Turda-Aiud la cerbi/căprioare (politiștii de la fața locului au spus că asemenea accidente se întamplă destul de des). Cerbul lovit a fost lung cât banda de urgență + 3/4 din banda 1” este textul unei postări de pe pagina de facebook Info Trafic Județul Cluj.

Autostrada are gard de protecţie însă înălţimea relativ redusă a acestuia a permis cerbului să îl sară cu uşurinţă şi să ajungă pe carosabil.

Cum explică CNAIR acest incident

„Aceste garduri sunt gandite generalist, sunt garduri din sârmă zincată, gândite să nu ruginească foarte repede, să nu se deterioreze. Când avem de-a face cu animale excesiv de puternice sau excesiv de agile, cum sunt cerbii, pentru că, în general, un astfel de gard reţine căprioarele, dar când vine un cerb de 300 de kilograme, care vorba aia e şi vânjos şi plin de elan îi escaladează”, a declarat purtătorul de cuvânt al CNAIR, Alin Șerbănescu.

Soluțiile CNAIR pentru evitarea unor astfel de evenimente

„O soluție ar fi ca cei care se ocupă de protecția şi gestionarea animalelor să identifice, să vadă în momentul în care părăsesc traseele lor normale de migraţie şi să încerce să le relocheze”, a afirmat Alin Șerbănescu.

De la inaugurarea sa, pe A10 au fost lovite mai multe vulpi, dar pe autostradă au intrat şi animale domestice cum ar fi oi şi chiar o vacă, care a fost fotografiată alergând printre maşini, amintește alba24.ro.

Recent, o mașină care circula pe Autostrada Soarelui a lovit niște mistreți.

FOTO: Facebook / INFO TRAFIC jud. CLUJ


Citește și:
VIDEO | Vacă urmărită de poliție în California. Imagini incredibile filmate din elicopter


Ilie Dumitrescu a recunoscut aventura cu soția unui polițist: "Omul m-a sunat și mi-a spus..."
GSP.RO

Ilie Dumitrescu a recunoscut aventura cu soția unui polițist: "Omul m-a sunat și mi-a spus..."

Horoscop 15 noiembrie 2019. Vărsătorii trebuie să evite stresul prelungit și intens
HOROSCOP

Horoscop 15 noiembrie 2019. Vărsătorii trebuie să evite stresul prelungit și intens