Mergi direct la conținut »
UPDATE | Atacatorul din Munster, Germania, ar fi avut probleme psihice. Cel puțin 3 morți și 30 de răniți
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > UPDATE | Atacatorul din Munster, Germania, ar fi avut probleme psihice. Cel puțin 3 morți și 30 de răniți

UPDATE | Atacatorul din Munster, Germania, ar fi avut probleme psihice. Cel puțin 3 morți și 30 de răniți

O mașină a intrat în mulțime în orașul Munster din Germania. Potrivit unui bilanț provizoriu, două persoane au fost ucise, iar șoferul s-a sinucis. Cel puțin alte 20 de persoane au fost rănite, trei dintre ele fiind în stare gravă. Anchetatorii cred că bărbatul avea probleme psihice și nu au găsit în trecutul acestuia legături islamiste sau extremiste.

UPDATE 21.41 Oficialii germani au confirmat că suspectul este un cetățean german în vârstă de 48 de ani. Aceștia au mai precizat că doi oameni au murit în urma atacului și alți 20 au fost răniți. 3 dintre aceștia sunt în stare gravă. Motivația atacului este încă neclară.

UPDATE 21.17 Angela Merkel, cancelarul Germaniei, s-a declarat ”profund șocată” de incidentul din Munster. Într-un comunicat de presă, Merkel a vorbit despre ”evenimentul oribil” din orașul german și a îndemnat la solidaritate cu victimele atacului.

UPDATE 20.51 Atacatorul a fost identificat, scriu jurnaliștii de la Frankfurter Allgemeine Zeitung. Acesta ar fi un cetățean german în vârstă de 48 de ani, care provine din landul Renania de Nord-Westfalia, în nord-estul țării.

UPDATE 20.25 Mai multe publicații din Germania, care citează surse din rândul autorităților, susțin că suspectul avea probleme psihice și că poliția nu favorizează pista teroristă în ancheta lor.

UPDATE 20.00 Ziarul Süddeutsche Zeitung, unul dintre cele mai influente din Germania, spune că incidentul din Munster nu este un atac terorist. Șoferul ar fi un cetățean german care avea probleme psihice.

sursă foto: Twitter

UPDATE 19.47 Potrivit poliției, șase răniți se zbat între viață și moarte. Aproximativ 30 de răniți au fost duși la spitalele din Munster și tratați acolo. Victimele atacului stăteau la mese în curtea popularului restaurant „Großer Kiepenkerl“ când mașina a lovit, scrie presa germană.

Lecții împotriva traficului de persoane cu copii de 13-14 ani în cea mai expusă zonă a României. „Până să fie cazul Caracal, directorii și profesorii nu erau foarte receptivi”
Recomandări

Lecții împotriva traficului de persoane cu copii de 13-14 ani în cea mai expusă zonă a României. „Până să fie cazul Caracal, directorii și profesorii nu erau foarte receptivi”

UPDATE 19.15 În vehiculul folosit pentru atac a fost găsit un obiect suspect, a declarat un purtător de cuvânt al Poliției din Munster, fără a da alte detalii. Totodată, poliția a auzit zonuri că două persoane au sărit din mașină și au fugit, potrivit Die Zeit.

UPDATE 18:37 Presa germana relatează că numărul răniților a crescut la 50, dintre care șase sunt în stare foarte gravă. În mașina atacatorului a fost găsit un obiect suspect care este acum inspectat de geniști.

Sursă foto: Twitter

UPDATE 18: 21 Potrivit Die Welt, șoferul dubiței folosite în atac s-a sinucis

UPDATE 18:17 Poliția germană a împânzit centrul vechi al orașului Munster și le cere tuturor  celor aflați în zonă să plece de urgență. O operațiune de prindere a unor potențiali suspecți este în plină desfășurare

Statele Unite, traversate cu mașina de la Est la Vest în 27 de ore. Drumul de la Nădlac la Constanța, o distanță de 5 ori mai mică, durează peste 10 ore!
Recomandări

Statele Unite, traversate cu mașina de la Est la Vest în 27 de ore. Drumul de la Nădlac la Constanța, o distanță de 5 ori mai mică, durează peste 10 ore!

Mașina folosită în atac a fost abandonată la fața locului. Iată primele imagini:

 

UPDATE 18.13 Potrivit presei germane, poliția tratează incidentul din Munster ca pe un atac terorist

UPDATE 18:00 Surse din poliția germană anunță că trei persoane și-au pierdut viața după ce o mașină a lovit mai mulți oameni aflați într-o zonă pietonală

Deocamdată nu se știe dacă incidentul a fost un atac terorist sau un accident rutier.

UPDATE 17.55 Reuters transmite că poliţia germană a anunţat că circa 30 de persoane au fost rănite în incidentul din Münster şi că s-au înregistrat şi „câţiva morţi, printre care s-ar afla probabil şi suspectul”. AFP relatează că instituţia menţionată a postat pe Twitter că s-au înregistrat mai mulţi morţi şi răniţi.

Incidentul a fost confirmat pentru dpa de către persoane familiare cu ancheta. dpa, citat de Agerpres, transmite că poliţia locală a scris pe Twitter că ofiţeri au fost trimişi la locul incidentului şi le-a cerut cetăţenilor să evite sau să părăsească centrul oraşului pentru ca salvatorii să poată acţiona mai rapid.

Ludovic Orban anunță concedieri masive și interzicerea cumulului pensiei cu salariul
Recomandări

Ludovic Orban anunță concedieri masive și interzicerea cumulului pensiei cu salariul

Începând din anul 2016, mai mulți teroriști au ales să folosească mașini, furgonete sau camioane pe post de arme în atentatele teroriste comise în mai multe țări din Europa. Cronologia atacurilor teroriste în care au fost folosite camioane.

Astfel, Franţa, Spania, Germania, Marea Britanie, Australia, SUA, Suedia sau Finlanda sunt țările unde s-au comis atentate în care s-au folosit camioane în ultimii doi ani.


Citește și: REPORTAJ/ Paștele în Banat. Obiceiul focurilor în cimitire dispare încet-încet: “Tot mai mult, cei de acasă pleacă la cei plecați”


 

Close
Închide
  Close