Mergi direct la conținut »
Protest pentru susținerea lui Kovesi, în Piața Victoriei. Circa 1.000 de persoane au ieșit în stradă
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Protest pentru susținerea lui Kovesi, în Piața Victoriei. Circa 1.000 de persoane au ieșit în stradă

Protest pentru susținerea lui Kovesi, în Piața Victoriei. Circa 1.000 de persoane au ieșit în stradă

Peste o mie de bucureșteni s-au strâns în această seară, în Piața Victoriei, pentru a-și arăta solidaritatea cu Laura Codruța Kovesi. Protestul a fost organizat pe Facebook, după anunțul că fosta șefă a DNA a fost chemată la audieri, la Secția de Investigare a Infracțiunilor din Justiție (SIIJ).

De Maria Andrieș, Foto: Dumitru Angelescu,

Protestatarii au scandat „Codruța, Codruța”, „Codruța, nu uita, noi suntem de partea ta!” și „Go, go, go, Dragnea la bulău”. Pe pancarte sau vocal, au fost cerute demisia ministrului Justiției, Tudorel Toader, demisia premierului Viorica Dăncilă și alegeri anticipate.

Două dube ale Jandarmeriei au fost mobilizate în piață, oamenii în uniformă fiind huiduiți copios în momentul montării gardurilor.  N-au lipsit de la protest nici câinii, stegarii daci și Tudor Chirilă.

Laura Codruța Kovesi, candidat la funcția de procuror-șef al Parchetului European, a fost audiată la SIIJ ca suspect într-un dosar deschis în decembrie 2018, după o sesizare a afaceristului Sebastian Ghiță.

Close
Închide
  Close