Mergi direct la conținut »
O navă de croazieră cu 1.300 de pasageri la bord se află în derivă, în Norvegia. "Probleme la motor în condiţii meteo dificile"
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe

O navă de croazieră cu 1.300 de pasageri la bord se află în derivă, în Norvegia. „Probleme la motor în condiţii meteo dificile”

Autorităţile norvegiene au iniţiat, sâmbătă, evacuarea cu elicoptere şi nave de intervenţie a circa 1.300 de pasageri de pe o navă de croazieră, în urma defectării unui motor în largul coastei norvegiene. Nu a fost semnalată nicio victimă, până în acest moment.

De Dragoș Tănase,

„Nava de croazieră Viking Sky a lansat un SOS, semnalând probleme la motor în condiţii meteo dificile”, a anunţat Centrul de urgenţă din sudul Norvegiei pe Twitter.

Într-un alt mesaj pe Twitter, poliţia locală a indicat că cei 1.300 de pasageri sunt în curs de evacuare spre uscat. Nava respectivă se află în derivă la 5 km de coasta vestică a Norvegiei.

„Nava nu are decât un motor care funcţionează şi vânturile sunt puternice. Vom prefera deci ca oamenii să fie pe pământ decât la bordul navei”, a declarat şeful operaţiunilor poliţiei, Tor Andre Franck, pentru AFP.

În jurul orei locale 16:00 (14:00 GMT), fuseseră evacuate doar 30 de persoane, de trei elicoptere trimise la faţa locului.

„Va lua ceva timp pentru a evacua toată lumea”, a precizat oficialul norvegian, citat de Reuters.

Incidentul s-a produs la circa 2,5 mile marine în largul regiunii More og Romsdal (vestul Norvegiei), regiune în care au avut loc mai multe naufragii.

„Este periculos să te confrunţi cu probleme la motor în aceste ape care ascund numeroase recife”, a indicat Franck, precizând că valurile atingeau circa 8 metri, sâmbătă.

Alte nave au fost trimise în zonă şi un centru de cazare a fost amenajat pe ţărm pentru a primi persoanele evacuate. Vasul naviga pe ruta Tromso (nord) – Stavanger (sud-vest), potrivit presei locale.

Anul trecut, în iunie, un vapor de agrement plutea în derivă pe lacul Izvorul Muntelui, din Neamţ. Pompierii au salvat, atunci, peste 20 de pasageri de la bord, între care și un copil.

FOTO – cruisemapper.com


Citește și… Miracol de Crăciun în Caraibe. Doi pescari au fost salvați printr-un noroc incredibil, după ce au plutit în derivă 20 de zile

A fost dezlegat misterul unei nave fantomă uriașe care plutea în derivă fără nimeni la bord

Pescari aflați pe o barcă în derivă, în dreptul Portului Agigea. Nu se mai pot întoarce la mal / VIDEO


 

Close
Închide
  Close