Oficialii Myanmar care au investigat cazul „navei fantomă”, găsită în mod misterios în apropierea regiunii Yangon în această săptămână, au găsit răspunsul până la urmă răspuns la întrebările pe care și le puneau.

Vasul plin cu containere goale și ruginite, Sam Ratulangi PB 1600, a fost descoperit de pescarii plutin în derivă.

Autoritățile și angajați ai marinei au urcat la bordul vasului fantomă în cursul zilei de joi, pentru a căuta indicii care să le arate ce s-a întâmplat cu ambarcațiunea și cum a ajuns în apropierea Myanmarului.

Nava, construită în 2001, are o lungime de peste 177 metri, potrivit site-ului Marine Traffic, care înregistrează mișcările navelor din întreaga lume. Iar ultima dată când a fost înregistrată o mișcare a acestei ambarcațiuni a fost în largul coastei Taiwanului în 2009.

Sâmbătă, Marina din Myanmar a anunțat că a ajuns la concluzia că nava era remorcată de o altă ambarcațiune, după ce „s-au găsit două cabluri …”. Câteva ore mai târziu, au găsit un remorcher, numit Independence, la aproximativ 80 de kilometri de coasta Myanmarului.

După ce i-au interogat pe cei 13 membri ai echipajului indonezian, au aflat că remorcherul a tractat nava Sam Ratulangi PB 1600 din 13 august și că trebuiau să o ducă la o fabrică din Bangladesh care urma să o dezmembreze. Dar în timpul unei furtuni, cablurile cu care era legat vasul uriaș s-au rupt, iar echipajul remorcherului a abandonat nava.

Autoritățile au anunțat că investigația va continua și urmează a fi contactat proprietarul remorcherului, despre care se crede că este din Malaezia.


Citește și: VIDEO/ A supravieţuit atacurilor turcilor, dar nu şi nepăsării statului. Castelul Martinuzzi, o ruină plină de legende


 

Bill Gates, reacție dură după ce a fost acuzat că știa de coronavirus : „Am făcut o ...
GSP.RO
Bill Gates, reacție dură după ce a fost acuzat că știa de coronavirus : „Am făcut o ...
Horoscop 28 mai 2020. Taurii se grăbesc să tragă concluzii greșite
HOROSCOP
Horoscop 28 mai 2020. Taurii se grăbesc să tragă concluzii greșite