Mergi direct la conținut »
Raport climatic federal american: Oamenii sunt de vină pentru încălzirea globală
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Raport climatic federal american: Oamenii sunt de vină pentru încălzirea globală

Raport climatic federal american: Oamenii sunt de vină pentru încălzirea globală

Un raport climatic realizat pentru președintele Statelor Unite, Congresulamerican și publicul arată că oamenii sunt de vină pentru încălzirea globală, care este o problemă reală, scrie USA Today. 

Schimbările climatice sunt reale și omul este vinovat pentru ele, este concluzia care rezultă din cel mai cuprinzător raport al științelor climatice realizat vreodată în Statele Unite, și publicat , vineri de căătre guvernul federal.

Constatând că planeta este cea mai fierbinte din istoria civilizației și că temperaturile sunt cele mia ridicate, noul raport federal arată că „este extrem de probabil ca activitățile umane, în special emisiile de gaze cu efect de seră, să fie cauza dominantă a încălzirii observate de la mijlocul secolului al XX-lea“.

Raportul, denumit oficial Raportul special pentru științele climatice, este volumul 1 din evaluarea națională a schimbărilor climatice, un raport mandatat federal, care este realizat de oamenii de știință odată la fiecare patru ani pentru președinte, Congres și public.

Conținutul raportului contrazice pretențiile președintelui Trump și ale echipei sale, care au încercat în continuu să minimalizeze contribuția umană la schimbările climatice și au pus sub semnul întrebării capacitatea oamenilor de știință de a anticipa efectele acesteia.

Trump a anunțat că intenționează să retragă S.U.A. de la acordul climatic de la Paris, care impune țărilor să stabilească obiective ambițioase pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră care determină încălzirea globală.

Raportul climatic nu conține date politice cu doar informații științifice, potrivit coordonatorul proiectului, David Fahey de la NOAA.

Raportul a fost elaborat de sute de oameni de știință, care au evaluat mai mult de 1.500 de studii științifice și rapoarte înainte de a trage concluziile.


Citește și: Ioana Mihalache este Miss Universe România 2017 și va reprezenta țara în finala de la Las Vegas


Close
Închide
  Close