Ofera consultanta financiara in VienaPana sa cunoasca succesul, Stelian Salcudean a trecut prin multe incercari.  A fugit din Romania cand avea 21 de ani. A trait in paduri si in lagare pentru emigranti. Nu s-a dat batut, iar acum are o firma de consultanta financiara in Viena. Are in jur de 2.500 de clienti de toate nationalitatile, iar cifra sa de afaceri se ridica la 400.000 de euro.


Stelian Salcudean s-a nascut la Turda si a absolvit Liceul de Chimie. In 1990 a fugit in Austria. A mers 8 zile prin padure, dar vamile fiind inchise romanilor,  ghinionul a facut sa fie prins de vamesii unguri.

‘M-au batut pana m-au lasat lat. Apoi m-au trimis inapoi in Romania. Nu m-am dat invins si am fugit iar si de aceasta data nu mi-au mai dat de urma’, ne-a marturisit Stelian.

Ajuns in Austria, a stat in lagarul pentru emigranti. A muncit in constructii si ca om de serviciu. Cu banii pusi deoparte, in 2003 si-a deschis o firma de consultanta. ‘Am facut mai intai facultatea, ca sa stiu si eu cu ce se mananca finantele. Apoi mi-am gasit un partener care sa investeasca in afacerea mea. Am inceput intr-un apartament modest si aveam 2 clienti pe luna’, ne-a spus romanul.

Ofera consultanta financiara in VienaAcum, afacerea sa a inflorit. Are 10 angajati si in jur de 2.500 de clienti de toate natiile, inclusiv austrieci, pe care ii invata in ce sa-si investeasca banii si cum sa reduca cheltuielile in privinta asigurarilor si creditelor bancare.   Stelian Salcudean e casatorit cu o romanca de 32 de ani, Monica, si are o fetita de 5 ani, Jennifer Sarah. ‘Sotia mea ma ajuta la firma, ea a facut facultatea de comert. Toti angajatii mei sunt austrieci. O ora de consultanta financiara costa 150 de euro, iar pentru romani este gratuit.  Avem o intelegere cu Camera de Comert Exterior, care asigura plata consultantilor romani’. Valoarea firmei sale se ridica la 500.000 de euro, iar pe viitor Stelian vrea sa-si deschida si o companie de recrutat personal roman pentru munca in Austria.


Stelian Salcudean

Ofera consultanta financiara in VienaVarsta: 38 de ani
Starea civila: casatorit, un copil
Data cand a parasit Romania: 1990
Domiciliul actual: Viena
Ultima data in Romania: decembrie 2006

La 4 ani era declarată „cea mai frumoasă fată din lume” » Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist
PARTENERI - GSP.RO
La 4 ani era declarată „cea mai frumoasă fată din lume” » Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist
Bomba bombelor pentru clanul Duduianu! Șeful interlopilor NU a murit, de fapt
PARTENERI - PLAYTECH.RO
Bomba bombelor pentru clanul Duduianu! Șeful interlopilor NU a murit, de fapt
Horoscop 5 august 2020. Taurii fac evaluări greșite, mai ales în cauzele unor probleme din familie
HOROSCOP
Horoscop 5 august 2020. Taurii fac evaluări greșite, mai ales în cauzele unor probleme din familie
RECOMANDĂRI